Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι εκθέσεις για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία και τη βιομηχανική παραγωγή τόνωσαν τις ανησυχίες για την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των μετάλλων, που οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο σημείωσαν απώλειες για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,4%, φθάνοντας στις 146,52 μονάδες και ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία, απώλεσε 0,4%, φθάνοντας στις 17.360,00 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά από άνοδο που σημείωνε νωρίτερα. Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι αγορές στην περιφέρεια, με εξαίρεση τις αγορές της Μαλαισίας και της Ν. Ζηλανδίας.

Οι απώλειες περιορίστηκαν μετά τα καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη της Komatsu Ltd. της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξοπλισμού κατασκευών στον κόσμο και της Acer Inc. της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας προμηθειών κομπιούτερ στον κόσμο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη άνοδο ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση των κερδών της 3M Co. και της Exxon Mobil Corp., που υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δομικός πληθωρισμός στην Ιαπωνία, που δεν περιλαμβάνει τα νωπά τρόφιμα, υποχώρησε 0,3% τον Μάρτιο έναντι του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας απώλειες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Τόκυο. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,6%.

Οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν τα μέγιστα σε 12 εβδομάδες, και τα συμβόλαια του Ιουλίου σημείωσαν απώλειες 2,7% στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από τις 2 Φεβρουαρίου. Πτωτικά κινήθηκε επίσης ο ψευδάργυρος και το αλουμίνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα