Citigroup: 7,7 δισ. δολ. για μερίδιο στη Nikko Cordial

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 08:34

ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, Nikko Cordial Corp. απέκτησε η Citigroup Inc., λέγοντας ότι ενδέχεται να συνεχίσει να αγοράζει μετοχές για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο.

Οι μετοχές της Nikko σημείωσαν άνοδο έως τα 1.780 γιέν, μεγαλύτερη της προσφοράς της Citigroup. Η τελευταία θα καταβάλει 920 δισ. γιέν (7,7 δισ. δολ.) σε μετρητά για το 61% των μετόχων της Nikko που απεδέχθησαν την προσφορά της, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Citigroup θα αποκτήσει περισσότερα από 100 καταστήματα στην Ιαπωνία, καθώς προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιό της τουλάχιστον 2/3 για να μπορέσει να συγχωνεύσει ή να πουλήσει σκέλη της Nikko, χωρίς τη συμβουλή άλλων μετόχων. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Citigroup, Charles Prince, υπό την πίεση των επενδυτών να αυξήσει τα κέρδη και την τιμή της μετοχής της εταιρείας, ανακοίνωσε εξαγορές στην Κίνα και την Ταϊβάν τους έξι τελευταίους μήνες.

Οι μετοχές της Nikko σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 1.756 γιέν η μία στις 12 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά την νωρίτερη αναρρίχησή τους έως 5,3%.

Η Citigroup αύξησε την προσφορά της στα 1.700 γιέν ανά μετοχή, από 1.350 γιέν ανά μετοχή που είχε προσφέρει στις 13 Μαρτίου. Η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στην αμερικανική τράπεζα να επεκτείνει την επενδυτική της τραπεζική στην Ιαπωνία, μέσω του venture της με τη Nikko, καθώς και με την παροχή υπηρεσιών, όπως διαχείριση κεφαλαίων πλουσίων πελατών της Nikko που όλοι μαζί έχουν συνολικά περιουσιακά στοιχεία 40 τρισ. γιέν.

Η Citigroup και η Nikko Cordial θα παραχωρήσουν σήμερα στις 4 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, συνέντευξη Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα