Daiwa: Χαμηλές αμοιβές και προμήθειες, μείωση των κερδών

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 09:36

ΜΕΙΩΣΗ 53% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, Daiwa Securities Group Inc., καθώς οι αμοιβές και οι προμήθειες για πώληση μετοχών μειώθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησα στα 25,8 δισ. γιέν (216 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 55,3 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα αποτελέσματα ήταν ελαφρών καλύτερα των προβλέψεων των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 24 δισ. γιέν.

Η Daiwa ακολούθησε τη μεγαλύτερη ομοειδή της Nomura Holdings Inc. στη μείωση των κερδών από τα περυσινά επίπεδα ρεκόρ, καθώς διαπραγματεύθηκε λιγότερες μετοχές για μεμονωμένους πελάτες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το επενδυτικό της σκέλος εκτός Ιαπωνίας για να μειώσει την εξάρτησή της από την εσωτερική αγορά.

Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη μειώθηκαν στα 92,7 δισ. γιέν από 139.9 δισ. γιέν, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Απρίλιο του 1999.

Χθες η Nomura ανακοίνωσε μείωση 74% των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, φθάνοντας στα 33,1 δισ. γιέν, καθώς μειώθηκαν τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, φθάνοντας στα 175,8 δισ. γιέν από 304,3 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Daiwa απώλεσαν 15% της χρηματιστηριακής της αξία τους τελευταίους 12 μήνες, έχοντας χειρότερες επιδόσεις από την πτώση 2% που σημείωσε ο δείκτης Topix και πτώση 11% των μετοχών της ανταγωνίστριάς της Nomura, την ίδια χρονική περίοδο. Σήμερα οι μετοχές της Daiwa σημείωσαν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 1.347 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα