Ν. Κορέα: Απροσδόκητη μείωση 0,4% της βιομηχανικής παραγωγής

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 09:49

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση εμφάνισε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή της Ν. Κορέας, καθώς η παραγωγή κινητών τηλεφώνων, κομπιούτερ και αυτοκινήτων, συρρικνώθηκε.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,4% από τον Φεβρουάριο, όταν είχε σημειώσει άνοδο 0,3%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Κατά μέσον όρο, οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι η παραγωγή θα σημειώσει άνοδο 0,9%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 3,1%.

Η μείωση της παραγωγής καταδεικνύει ότι οι εταιρείες ανησυχούν ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση για τα αυτοκίνητα της Hyundai Motor Co. και τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές της LG Electronics Inc., στη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ν. Κορέας. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία μειώθηκε επίσης τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι ασιατικές χώρες θα υποφέρουν από την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

Στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας ο δείκτης Kospi υποχώρησε στις 1.539,62 μονάδες στη 1:48 μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Το νόμισμα της χώρας, ουόν, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του δολαρίου, στα 929,05. η απόδοση των ομολόγων τριετούς διάρκειας αυξήθηκε 1 μονάδα βάσης στο 5,03%. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Στην Ιαπωνία η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,6% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα