Royal Bank, Santander, Fortis: Προσφορά για την ABN Amro

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 10:12

ΕΙΣΟΔΟ στη μεγαλύτερη εξαγορά τράπεζας στον κόσμο, θα κάνουν η Royal Bank of Scotland Group Plc, η Santander Central Hispano SA και η Fortis, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους προς την ABN Amro Holding NV.

Το τρίο των τραπεζών αποκάλυψε πριν από δύο ημέρες ότι θα προσφέρει 72,2 δισ. ευρώ (98,2 δισ. δολ.) για την εξαγορά της ABN Amro, υπερισχύοντας της συμφωνίας με την Barclays Plc στην προσφορά των περίπου 64 δισ. ευρώ, μέχρι χθες. Οι τράπεζες ζήτησαν από την ABN Amro να απορρίψει τη συμφωνία που μπορεί να τις εμποδίσει από μία προσφορά για 12 μήνες, χωρίς τη συγκατάθεση της ολλανδικής τράπεζας.

Η σημερινή ανακοίνωση ήταν αποτέλεσμα της απόφασης της ABN Amro να πουλήσει το σκέλος της στις ΗΠΑ, LaSalle Bank στην Bank of America προς 21 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου της Royal Bank, που είπε ότι προσφορά του εξαρτήθηκε από την αντιστροφή της πώλησης της LaSalle.

«Οι τράπεζες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι προτάσεις τους είναι ουσιαστικά υψηλότερης αξίας για τους μετόχους της ABN Amro και ευνοούν πελάτες και υπαλλήλους, σε σύγκριση με την προσφορά της Barclays. Οι τράπεζες προσκάλεσαν τα συμβουλευτικά και διοικητικά συμβούλια της ABN Amro για να συζητήσουν τις προτάσεις το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ABN Amro και η Barclays αποκάλυψαν τις συνομιλίες τους στις 19 Μαρτίου. Ο όμιλος τραπεζών του οποίου ηγείται η Royal Bank είπε στις 13 Απριλίου ότι ζήτησε διερευνητικές διαπραγματεύσεις. Στις 23 Απριλίου η ABN Amro συμφώνησε με την προσφορά της Barclays για 3,225 νέες μετοχές για κάθε μία μετοχή της ABN Amro, ύψους περίπου 34,53 ευρώ ανά μετοχή, με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Οι μέτοχοι μπορούν επίσης να έχουν δικαίωμα στο τελικό μέρισμα της Barclays για τη χρήση του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα