Infineon: Απροσδόκητες ζημίες το β' τρίμηνο

Από την αναδιάρθρωση και τις χαμηλότερες πωλήσεις
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 10:27

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ ζημίες εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, αποτέλεσμα του κόστους αναδιάρθρωσης και των χαμηλότερων πωλήσεων.

Οι ζημίες το τρίμηνο έως τον Μάρτιο υποχώρησαν στα 11 εκατ. ευρώ (15 εκατ. δολ.) από 26 εκατ. ευρώ, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της εταιρείας, που εδρεύει κοντά στο Μόναχο, μειώθηκαν 1,6%, φθάνοντας στο 1,96 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 31,3 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις 2 δις .ευρώ.

Οι όγδοες τριμηνιαίες ζημίες σε εννέα τρίμηνα, αποτελούν εμπόδιο για τη στρατηγική του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Wolfgang Ziebart, ο οποίος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην παραγωγή ημιαγωγών κατόπιν παραγγελίες με σκοπό να καταστήσει τα κέρδη πιο σταθερά. Ο ίδιος σχεδιάζει την έξοδο από το σκέλος Qimonda των τσιπ μνήμης, καθώς είναι πιο ευμετάβλητο στη ζήτηση, από ότι τα άλλα σκέλη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την κατεύθυνση, αλλά όχι με το απόλυτο επίπεδο επίδοσης των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Ziebart.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από το άνοιγμα της αγοράς. Οι μετοχές της Infineon σημείωσαν φέτος άνοδο 11%, έναντι ανόδου 12% ου γερμανικού δείκτη DAX.

O Ziebart θα έχει σήμερα στις 10 π.μ., ώρα Γερμανίας, τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές και στη συνέχεια στις 11:30 π.μ., με τους δημοσιογράφους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα