Santander: Μεγαλύτερα έσοδα, 21% η αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 10:34

ΑΥΞΗΣΗ 21%, αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από την Ισπανία και του χαμηλότερου κόστους του σκέλους δανεισμού κατόπιν υποθήκης στη Βρετανία, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Santander Central Hispano SA, της ισπανικής τράπεζας που μετέχει στον αγώνα εξαγοράς της ABN Amro Holding NV.

Tα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,80 δισ. ευρώ (2,45 δισ. δολ.) από 1,49 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας. Τα κέρδη της Santander ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,76 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Santander έχουν υποχωρήσει φέτος 4,3%, υστερώντας της ανόδου 3,3% του δείκτη στο Χρηματιστήριο της Ισπανίας, IBEX 35 και ανόδου 4% του Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Στις 25 Απριλίου, η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της σχεδόν διπλασιάστηκαν στο 1,95 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της επέκτασης στις ΗΠΑ και των υψηλότερων εισοδημάτων από την Ισπανία και το Μεξικό.

Το σκέλος της Santander, Abbey, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο κέρδη 300 εκατ. ευρώ, από 244 εκατ. ευρώ, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα