Ιντραλότ: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών το 2000

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2001 14:50

Θεαματική άνοδο της τάξεως του 386% σημείωσαν τη χρήση 2000 σε ενοποιημένη βάση τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας Ιντραλότ φθάνοντας τα 14,1 δισ. δρχ. από 2,9 δισ. δρχ. το 1999. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατέγραψε άνοδο 54% και διαμορφώθηκε στα 82,5 δισ. δρχ. έναντι 53,6 δισ. δρχ. το 1999.

Τα αντίστοιχα μεγέθη της μητρικής εταιρείας ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 10,3 δισ. δρχ. έναντι 3,4 δισ. δρχ. το 1999 σημειώνοντας άνοδο 200%, ενώ τα προ φόρων κέρδη έφθασαν τα 7,6 δισ. δρχ. έναντι 1,7 δισ. δρχ. το 1999 καταγράφοντας άνοδο 347%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το 2000 υπήρξε μια χρονιά σταθμός για την Ιντραλότ, καθώς ξεκίνησαν έργα μακροχρόνιας πνοής, όπως η έναρξη λειτουργίας του παιχνιδιού του ΟΠΑΠ "Πάμε Στοίχημα", του οποίου ο τζίρος σε ετήσια βάση φτάνει τα 360 δισ. δρχ.

Επιπλέον, επεκτάθηκε η σύμβαση με το Ρουμανικό Οργανισμό Τυχερών Παιχνιδιών (CNLR) για το οn-line σύστημα του οργανισμού με τη χρήση δορυφορικών επικοινωνιών, ενώ υπεγράφη η δεκαετής σύμβαση για το βιντεολότο της Ρουμανίας, που θα αποτελέσει, όπως αναφέρεται, το πρώτο σύστημα βιντεολότο εθνικής εμβέλειας στην Ανατολική Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε αντικείμενα που αφορούν οπτικοακουστικά συστήματα, ηλεκτρονικό εμπόριο και πολυμέσα, προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα των τυχερών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Επίσης, αποφασίστηκε η καθιέρωση του προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και τα στελέχη της εταιρείας (Stock options).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα