Απώλειες του χρυσού στο Λονδίνο

Καθώς ισχυροποιείται το δολάριο έναντι του ευρώ, υποχωρεί το ασήμι
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 13:10

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση των επενδυτών θα μειωθεί τη στιγμή που το δολάρια αναχαιτίζει τις απώλειές του έναντι του ευρώ. Πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι.

Οι ράβδοι υποχώρησαν 1,5% την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά σε οκτώ εβδομάδες, εν μέσω πωλήσεων των Κεντρικών Τραπεζών στην Ευρώπη και της ανάκαμψης του δολαρίου έναντι του ευρώ. Τυπικά ο χρυσός κινείται αντιθέτως της πορείας του δολαρίου. Οι επενδυτές αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι της υποχώρησης του νομίσματος των ΗΠΑ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 4,10 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 677,45 δολ. η ουγγιά στις 10:12 π.μ. ώρα Λονδίνου. Οι τιμές φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 6,4%.

Η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, είπε ότι δεν θα εισηγηθεί την αγορά χρυσού μέχρι το πολύτιμο μέταλλο υποχωρήσει στα 640 δολ. η ουγγιά. Εκτός από την πλατίνα δεν θα εισηγηθούμε μακροπρόθεσμες θέσεις για τα πολύτιμα μέταλλα και μάλλον θα επιδιώξουμε τον περιορισμό του ρίσκου, ανέφερε ο αναλυτής της τράπεζας στο Λονδίνο, Daniel Brebner σε σημερινό του σχόλιο.

Οι εθνικές εορτές στην Κίνα και την Ιαπωνία τις δύο επόμενες εβδομάδες, θα μειώσουν τη ζήτηση από τους κατασκευαστές, ενώ οι κερδοσκόποι πουλούν τα μέταλλα, ανέφερε το Web site TheBullionDesk.com σε έκθεσή του.

Το ασήμι υποχώρησε 7,5 σεντς, φθάνοντας στα 13,46 δολ. η ουγγιά μετά την υποχώρησή του κατά 2,9% την περασμένη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα