Κατά 28,5% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Everest

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2001 16:30

Σε 5,3 δισ. δρχ. ανήλθε στο πρώτο οικονομικό εξάμηνο (1/7/00 έως 31/12/00) ο κύκλος εργασιών του Ομίλου εταιρειών Everest σημειώνοντας αύξηση 28,5% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου οικονομικού έτους, όταν είχε διαμορφωθεί στα 4,07 δισ. δρχ.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή οφείλεται στη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων Εverest, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα τα οικονομικά αποτελέσματα των υπόλοιπων σημάτων που αντιπροσωπεύει και διαχειρίζεται ο Ομιλος Εverest σε όλη την Ελλάδα και τα αποτελέσματα από τις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό.

Την ίδια περίοδο τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 22,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999 και διαμορφώθηκαν σε 2,55 δισ. δρχ., ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε σύγκριση με το 1999 κατά 48,9% επί των συνολικών πωλήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση αυτή οφείλεται στη στρατηγική απόφαση του Ομίλου να μην προχωρήσει σε πολιτική ανατιμήσεων, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες τα προϊόντα της σε προσιτές τιμές παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό.

Κατά την εξεταζόμενη περίοδο τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν στα 1,012 δισ. δρχ. σε σχέση με 1,185 δισ. δρχ. στην αντίστοιχη περίοδο του 1999.

Η μείωση αυτή, υπογραμμίζεται, οφείλεται στην κατά 57% αύξηση των εξόδων λειτουργίας και διάθεσης που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την γενικότερη αναδιοργάνωση του Ομίλου και την αύξηση του διαφημιστικού προϋπολογισμού και αφετέρου στην μείωση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και στις αυξημένες αποσβέσεις, οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν.

Τέλος, ο Ομιλος το ίδιο διάστημα πραγματοποίησε επενδύσεις σε στρατηγικές συμμετοχές αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη του συνολικού δικτύου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα