HSBC: Πούλησε τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο στην Metrovacesa

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 13:58

ΣΤΗΝ πώληση των κεντρικών της γραφείων στο Λονδίνο, προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, HSBC Holdings Plc, στην ισπανική εταιρεία real estate Metrovacesa SA, αντί ποσού 1,09 δισ. λιρών Αγγλίας (2,2 δισ. δολ.) ποσόν ρεκόρ για βρετανικό κτίριο.

Η HSBC θα παραμείνει στο κτίριο επί της 8 Canada Square στην εμπορική περιοχή Canary Wharf, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Περίπου 8.000 άνθρωποι εργάζονται στο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Norman Foster, που έχει εμβαδόν 1,1 εκατ. τετραγωνικά πόδια.

Το Κεντρικό Λονδίνο είναι σήμερα η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, για να νοικιάσεις γραφεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις και οι επενδυτές αγόρασαν ακίνητη περιουσία ρεκόρ πέρυσι, ύψους 15,3 δισ. λιρών Αγγλίας. Η έλλειψη χώρων ωθεί υψηλότερα τα ενοίκια, καθώς οι τράπεζες και άλλες εταιρείες του κλάδου προσλαμβάνουν περισσότερο κόσμο.

Η HSBC συμφώνησε να πουλήσει και μετά να νοικιάσει το κτίριο από την Metrovacesa που εδρεύει στη Μαδρίτη για τα επόμενα 20 χρόνια, καταβάλλοντας αρχικό ετήσιο ενοίκιο 43,5 εκατ. λίρες ή το 3,99% της τιμής πώλησης.

Οι μετοχές της HSBC σημείωναν σήμερα στις 11:05 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, άνοδο 2,5 πένες, φθάνοντας στις 928 πένες η μία, ενώ οι μετοχές της Metrovacesa παρέμειναν αμετάβλητες στα 84,70 ευρώ η μία στη Μαδρίτη.

Σύμβουλοι στην πώληση ακίνητης περιουσίας της HSBC ήταν η CB Richard Ellis Inc. και η Freshfields LLC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα