ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2001 17:21

ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E. ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Εγγραφής και εισαγωγής των μετοχών της ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α. και σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του Π.Δ. 348/1985, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Εγγραφής, ανακοινώνει ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών της πιο πάνω εταιρίας, καθορίστηκε στα 6,16 Ευρώ ανά μετοχή. Το Δραχμικό Ισότιμο της τιμής διάθεσης σύμφωνα με τους κανόνες στρογγυλοποίησης που ορίζονται στο άρθρο 2 του Ν. 2842/2000 είναι: 2.099 δρχ. ανά μετοχή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η διαδικασία καταβολής του μερίσματος χρήσεως 1999 μέσω της Alpha Bank παρατείνεται μέχρι τις 31/5/2001. Σύμφωνα με την απόφαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας την 29/6/2000, το καθαρό ετήσιο μέρισμα της χρήσης 1999 καθορίστηκε σε δρχ. 15 ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι κατείχαν μετοχές της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. την 29/6/2000, μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της ημέρας αυτής. Από την 30/6/2000 οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 1999. Στους δικαιούχους μερίσματος έχει σταλεί ταχυδρομικά, ονομαστική δίγραμμη Τραπεζική επιταγή καθώς επίσης και βεβαίωση πληρωμής μερίσματος για φορολογική χρήση στη διεύθυνση τους. Η καταβολή του μερίσματος για το διάστημα μέχρι 31/5/2001 θα γίνεται από όλα τα Καταστήματα της Alpha Bank. Μετά τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας η καταβολή του μερίσματος θα γίνεται μόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Πανεπιστημίου 18, Αθήνα). Για την είσπραξη του μερίσματος είναι απαραίτητο να προσκομισθεί στην Τράπεζα Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητος του μετόχου και σχετική επιταγή, που του έχει αποσταλεί στη διεύθυνσή του, όπως αυτή έχει δηλωθεί και καταχωρηθεί στο μητρώο μετόχων της εταιρίας. Να γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα, εκτός των άλλων, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του και η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκει. Η καταβολή του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή μόνο με την προσκόμιση θεωρημένης από Αστυνομική Αρχή ή Τράπεζα, εξουσιοδότησης του δικαιούχου σε αυτό. Οσοι μέτοχοι δεν έχουν λάβει την επιταγή και είναι δικαιούχοι του μερίσματος, δηλαδή κατείχαν μετοχές της εταιρίας στις 29/6/2000, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Μετόχων της εταιρίας, αρμόδια κα Μ. Πετράτου, τηλ. 36.86.714.

ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.

Ο κ. Κόντος Γεώργιος με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας INFORMATICS H/Y ΑΕΒΕ και κατέχει ποσοστό μετοχών της εταιρίας. Προτίθεται να προβεί σε συναλλαγές στο Χ.Α.Α. με αντικείμενο τις μετοχές της εταιρίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α.Ε.

Κατ' εφαρμογήν των παραγρ. 1 και 4 του άρθρου 10 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε σχέση με την από 25/1/2001 προαναγγελία της εταιρίας ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ για την εκτέλεση εντός 3 μηνών, πωλήσεων 350.000 μετοχών της ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΠΡΩΗΝ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.) μέσω του κωδικού που η εταιρία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ διατηρεί στην εταιρία ΑΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε., η εταιρία ΑΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι: Κατά τον πρώτο μήνα (26/1/2001 -26/2/2001) στα πλαίσια της ανωτέρω προαναγγελίας οι ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ προέβησαν σε πωλήσεις 75.000 μετοχών της ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ Α.Ε.

Σύμφωνα με την 11/176/23.11.1999 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έναρξης της εκποίησης των ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΕΜΠΟΡΙΟ Α.Ε. ορίζεται η Τετάρτη, 21/3/2001. Υπενθυμίζεται ότι με την ως άνω απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η προθεσμία αποϋλοποίησης των μετοχών της παραπάνω εταιρίας λήγει την 14/3/2001. Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα μπορούν πλέον οι επενδυτές να μετατρέπουν τους φυσικούς τίτλους ή τα αποθετήρια έγγραφα που κατέχουν σε άϋλες μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Ανακοινώνεται από την Τράπεζα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 27/2/2001 αποφάσισε να προτείνει για έγκριση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 25/4/2001 την καταβολή τελικού μερίσματος χρήσεως 2000 προς 8 σεντ ανά μετοχή και όπως ως ημερομηνία αποκοπής (ex-dividend date) ορισθεί η 30/4/2001, ημέρα Δευτέρα.

Με βάση την ημερομηνία αυτή συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 27/4/2001, ημέρα Παρασκευή, θα δικαιούνται συμμετοχή στο τελικό μέρισμα χρήσεως 2000. Το πιο πάνω μέρισμα νοουμένου ότι θα εγκριθεί από την Ετήσια Γενική Συνέλευση θα καταβληθεί στους μετόχους στις 14/5/2001, ημέρα Δευτέρα.

PAPERPACK - ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία PAPERPACK - ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«1. Γενική Συνέλευση

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρίας έκτακτη γενική συνέλευση. Αρχικά, η διοίκηση της εταιρίας ενημέρωσε τους μετόχους για την πορεία της εταιρίας το διάστημα μετά την είσοδο της στο ΧΑΑ, για τις εξαγορές που πραγματοποίησε, τις επενδύσεις σε εξοπλισμό καθώς και για τα αποτελέσματα του 2000. Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα για τα οποία συγκλήθηκε η έκτακτη συνέλευση και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

- Σύναψη κοινοπρακτικού δανείου: Η διοίκηση της εταιρίας εισηγήθηκε αντί ομολογιακού την σύναψη κοινοπρακτικού δανείου το οποίο κρίθηκε ως πιο συμφέρον στην παρούσα φάση. Το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 7 έως 10 δις δρχ. θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου 20.000 m² στο οποίο θα μετεγκατασταθεί η εταιρία, για την απόκτηση παραγωγικού εξοπλισμού υψηλής παραγωγικής δυνατότητας και για εξαγορές εταιριών εντός και εκτός Ελλάδος.

- Αγορά ιδίων μετοχών: Αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό έως 5% με ανώτατη τιμή 45 Ευρώ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με στόχο την στήριξη της μετοχής και θα πραγματοποιείται όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο κατά την διάρκεια των επόμενων 18 μηνών.

- Μέλος ΔΣ ο κος Γιώργος Τανισκίδης: Η συνέλευση ενέκρινε ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τον Γενικό Διευθυντή της NOVA BANK κύριο Γιώργο Τανισκίδη σε αντικατάσταση του κυρίου Αναστάσιου Τζαβέλα.

2. Αποτελέσματα 2000

Το έτος που πέρασε η εταιρία πέτυχε θεαματική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών. Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση η εταιρία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 5,8 δις δραχμών έναντι 3,8 δις δρχ. το 1999. Έτσι ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε κατά πολύ την πρόβλεψη της εταιρίας βάσει ενημερωτικού εντύπου στο οποίο αναφερόταν τζίρος 4,25 δις δρχ. Οσον αφορά το λειτουργικό κέρδος της εταιρίας, αυτό κυμάνθηκε εντός των στόχων της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη προ φόρων, τόκων αποσβέσεων και εσόδων από χρεόγραφα ανήλθαν στα 953 εκατ. δρχ. Οι επενδύσεις σε εξοπλισμό και εξαγορές κατά το έτος αυτό έφθασαν σε ενοποιημένη βάση τα 2,1 δις δρχ.

VETERIN Α.Β.Ε.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 23/2/2001 αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Η μετατροπή των ανωνύμων μετοχών της εταιρίας σε ονομαστικές με τροποποίηση του άρθρου 8 του Καταστατικού.

2. Η αγορά ιδίων μετοχών της εταιρίας μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών. Η ανώτατη τιμή με την οποία θα διενεργηθούν οι αγορές είναι 4.000 δρχ. ανά μετοχή ή 11,4 Ευρώ. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα συντελεσθούν οι αγορές δεν θα υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία λήψης της απόφασης.

Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η από 10/1/2001 Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Αλλαγή της επωνυμίας, έτσι από σήμερα η πλήρης επωνυμία της εταιρίας είναι ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

2. Εγινε αύξηση των μελών του Δ.Σ. κατά 3 - 9 μέλη, με σχετική Τροποποίηση του άρθρου 19 του Καταστατικού.

3. Σύναψη συμβάσεως κατ’ εφαρμογή του άρθρου 23α παρ. 2 Κ.Ν. 2190/20. Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. προέβη σε εξαγορά του συνολικού αριθμού μεριδίων που κατείχαν οι κ. Αντώνιος Καράτζης και κ. Μαρία Καράτζη στην εταιρία HELAC – NETZ GmbH, έτσι η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. κατέχει το 99% της εταιρίας. Η HELAC – NETZ GmbH είναι εμπορική εταιρία διανομής υλικών συσκευασίας και βρίσκεται στο KASSEL Γερμανίας. Επίσης γνωστοποιείται ότι η εταιρία Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ συμμετέχει κατά 50% στην εταιρία JUMA GmbH με έδρα το KASSEL Γερμανίας, παραγωγική και εμπορική εταιρία ειδών προσωπικής φροντίδας από πλαστικό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., εν όψει και της συγχώνευσης της με την εταιρία LPC ΕΛΛΑΣ Α.Ε., με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, όπως αυτή ανακοινώθηκε με προηγούμενο Δελτίο Τύπου, προέβη στην αναμόρφωση του ισολογισμού της 31/12/2000 και των αποτελεσμάτων χρήσεως 2000, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των δημοσιευθέντων πιστοποιητικών ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Ενδεικτικά κατόπιν των σχετικών αναμορφώσεων τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας από 5.676 εκατ. δρχ. περίπου στις 31/12/1999 μειώθηκαν σε 949 εκατ. δρχ. περίπου στις 31/12/2000. Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας από 320,6 εκατ. δρχ. το 1999 μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν σε ζημίες 95 εκατ. δρχ. το 2000. Περαιτέρω λεπτομέρειες παρατίθενται στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας και στο πιστοποιητικό του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Ο Ισολογισμός Μετασχηματισμού της LPC ΕΛΛΑΣ Α.Ε., θα φέρει ημερομηνία 31/12/2000, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου εκτιμάται ότι θα συνταχθεί και θα δημοσιευθεί το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. θα μετονομαστεί έτσι ώστε η νέα επωνυμία της να αντιπροσωπεύει το διττό αντικείμενο δραστηριότητα της που θα περιλαμβάνει αφενός την παραγωγή και εμπορία συστημάτων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων και αφετέρου την επεξεργασία και εμπορία λιπαντικών και άλλων πετρελαιοειδών. Ακολούθως, μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες της συγχώνευσης η νέα εταιρία που θα προκύψει από την συγχώνευση, θα προβεί στην απόσχιση του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου πλαστικού και στην εισφορά του σε θυγατρική εταιρία του ομίλου Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. Κατόπιν τούτου, η νέα εταιρία που θα προκύψει από την συγχώνευση, θα πωλήσει στην Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. τις μετοχές που θα αποκτήσει λόγω της εισφοράς της του κλάδου. Μετά την υλοποίηση της ως άνω συμφωνίας, η νέα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των πετρελαιοειδών και συγκεκριμένα στην επεξεργασία και στην εμπορία λιπαντικών και άλλων πετρελαιοειδών.›

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει ότι έχει συνάψει προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά της Χρηματιστηριακής εταιρίας VICTORY AXEΠEY. Η εταιρία αυτή συστάθηκε αρχές του 2000 από τον κ. Κώστα Βασιλακόπουλο, πρώην Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Εργασίας και την κα Αγγελική Πετρουλάκη Ζαφειράκου, πρώην Γενική Διευθύντρια της Χρηματιστηριακής εταιρίας της Τράπεζας Εργασίας. Η εταιρία αυτή θα μετονομαστεί σε "ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ" και τα πιο πάνω στελέχη θα αποτελέσουν μέρος του δυναμικού του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρίας αυτής. Η πιο πάνω συμφωνία η οποία αναμένεται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών, είναι υπό την αίρεση οικονομικού και νομικού ελέγχου καθώς επίσης και της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«1. Η εταιρία μας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) για την υποβολή αιτήσεων για Αδεια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στα πλαίσια του Νόμου 2773/1999 (ΦΕΚ 286/Α/22-12-99) και της υπ’ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1/οικ. 17951 (ΦΕΚ Β’ 1498/8-12-2000) απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης περί τον Κανονισμό Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπέβαλε την 19/2/2001 αίτηση για τη χορήγηση Αδειας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Αιολικό Σταθμό ισχύος 4,62 MW στη θέση Βοσκερό του Δήμου Κρουσώνα, του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Η αίτηση πρωτοκολλήθηκε και έλαβε τον αριθμό 243.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 παρ. 1 και 7 της ανωτέρω απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης, όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί εντός προθεσμίας 15 ημερών να προβάλλει αιτιολογημένη αντίρρηση ενώπιον της Ρ.Α.Ε. σε σχέση με την αίτηση που υποβλήθηκε.›

ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ολοκληρώθηκε η απόκτηση από την εταιρία μας πακέτου μετοχών της εταιρίας με την επωνυμία ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η υπόψη εταιρία δραστηριοποιείται κυρίως στα λιμενικά έργα και προήλθε από μετασχηματισμό της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία Α. ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Ε.Π.Ε.›

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. σαν μέλος της Κοινοπραξίας όπου συμμετέχουν επίσης η Αμερικανική εταιρία CINERGY και η Ελληνική εταιρία ENERGA, κατέθεσε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) τις παρακάτω επενδυτικές προτάσεις:

1. Θερμικές μονάδες (αιχμής) με καύσιμο φυσικό αέριο, ενδεικτικού προϋπολογισμού 20,7 δις δρχ.

- Αγιος Στέφανος, Αττικής 80 MW.

- Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Λάρισα 50 MW.

2. Μικρά υδροηλεκτρικά έργα.

Πέντε (5) ΜΥΣ συνολικής ισχύος 11,8 MW.

Τέσσερα στην Ηπειρο και ένα στην Ευρυτανία, ενδεικτικού προϋπολογισμού 5,37 δις δρχ.

3. Αδεια Προμήθειας Ηλεκτρισμού.

Επίσης η Κοινοπραξία κατέθεσε αίτηση για άδεια προμηθευτού ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 300 MW.

ALTEC Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ALTEC Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο συνολικός κύκλος εργασιών των εταιριών του Ομίλου ανήλθε σε 163.4 δις έναντι 121.5 δις το 1999 εμφανίζοντας αύξηση 34%. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 123.3 δις έναντι 97.3 δις το 1999 (αύξηση 27%). Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν από 10.9 δις το 1999 σε 12.9 δις το 2000, ενώ τα συνολικά κέρδη προ φόρων, στα οποία περιλαμβάνονται κέρδη από πώληση χρεογράφων, έφτασαν τα 14.7 δις. Η ALTEC Α.Β.Ε.Ε. πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 59.3 δις έναντι 50.3 δις το 1999 (αύξηση 18%) και κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 3.7 δις έναντι 3.0 δις το 1999 (αύξηση 21%), ενώ τα συνολικά κέρδη προ φόρων, συμπεριλαμβανομένων και κερδών από πώληση χρεογράφων, έφτασαν τα 5.4 δις.›

FOLLI FOLLIE Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία FOLLI FOLLIE Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η DFS, η μεγαλύτερη εταιρία Duty Free στον κόσμο, προωθεί τα προϊόντα της FOLLI FOLLIE στα κυριότερα αεροδρόμια αλλά και στα εμπορικότερα σημεία στις πόλεις (Down Town Duty Free). Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα FOLLI FOLLIE βρίσκονται τοποθετημένα σε πολυσύχναστα σημεία πόλεων και αεροδρομίων όπως η Σιγκαπούρη, το Sidney, το Hong Kong, Las Vegas, San Francisco, Los Angeles, New York και Honolulu, σε ένα σύνολο 23 πολύ εμπορικών αεροπορικών κόμβων. Η εταιρία θα έχει παρουσία και στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με δύο καταστήματα. Επίσης, τον επόμενο μήνα τα προϊόντα της εταιρίας θα πωλούνται σε δύο TERMINAL του αεροδρομίου CHARLES DE GAULLE στο Παρίσι. Εκτιμούμε ότι οι συγκεκριμένες αυτές αγορές θα αποφέρουν στο σύνολό τους για τη χρήση του 2001, κύκλο εργασιών ο οποίος θα υπερβεί τα 10 εκ. US$ (11 εκ. Ευρώ).›

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η εταιρία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Παρά τη μεγάλη και μη αναμενόμενη αύξηση των τιμών των καυσίμων, που επιβάρυνε τις δαπάνες λειτουργίας των πλοίων κατά 5 δις δραχμές περίπου, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 3 δις δραχμές. Λαμβάνοντας υπ’όψιν τις αρνητικές συγκυρίες στον ακτοπλοϊκό κλάδο την περασμένη χρονιά και δεδομένου ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν αυξήθηκαν οι ναύλοι, το αποτέλεσμα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Η διαφορά σε επίπεδο καθαρών κερδών που παρατηρείται φέτος σε σχέση με το 1999, οφείλεται κυρίως στα έκτακτα κέρδη από την πώληση παλαιών πλοίων που έγινε κατά την προηγούμενη χρήση και ενίσχυσε το αποτέλεσμά της κατά 8,5 δις δραχμές περίπου. Τα βασικά οικονομικά μεγέθη των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, και θέτουν τις βάσεις για σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τις επόμενες χρονιές μετά την ολοκλήρωση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

Τα συνολικά έσοδα, παρά το γεγονός ότι το ναυλολόγιο για τα δύο προηγούμενα χρόνια παρέμεινε σταθερό, όπως σημειώνουμε παραπάνω, ανήλθαν σε 46,6 δις δραχμές, και παρουσιάζουν οριακή αύξηση σε σχέση με το 1999.

ΜΕΡΙΔΙΑ ΑΓΟΡΑΣ - ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το επενδυτικό πρόγραμμα κατασκευής 8 υπερσύγχρονων πλοίων, συνολικού κόστους 735 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ συνεχίζεται χωρίς παρεκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό. Το Νοέμβριο του 2000 παρελήφθη το H/S/F ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ και ακολουθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου 2001 το H/S/F ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, που θα δρομολογηθεί άμεσα στις γραμμές της Αδριατικής. Τον Απρίλιο του 2001 θα παραληφθεί το H/S/F ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ που θα δρομολογηθεί στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς μαζί με το H/S/F ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ. Τα υπόλοιπα 5 πλοία θα παραδοθούν σταδιακά από το καλοκαίρι του 2001 μέχρι την άνοιξη του 2003. Με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ εξασφαλίζουν την πλήρη ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου τους, ενώ παράλληλα αποκτούν τη δυνατότητα να επεκταθούν και σε άλλες αξιόλογες και προσοδοφόρες αγορές του εξωτερικού, πέραν αυτών που δραστηριοποιούνται σήμερα.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ παρά την αρνητική συγκυρία που παρουσίασε ο κλάδος της ακτοπλοϊας το 2000 λόγω των εξωγενών παραγόντων που προαναφέρθηκαν, συνεχίζουν να ενισχύουν τους μετόχους τους ακολουθώντας γεναιόδωρη μερισματική πολιτική, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που έχει δώσει η εταιρεία. Η υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση επιτρέπει στη Διοίκηση να προτείνει την έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 24/06/2001, την διανομή μερίσματος 30 δρχ. ανά μετοχή . Δεδομένου ότι ο αριθμός των μετοχών της εταιρείας είναι 70.926.000, το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 2.127.780.000.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2001

Με τη δρομολόγηση των πλοίων H/S/Fs ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ και ΦAIΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς, αλλά και των πλοίων ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΩΚΕΑΝΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ στις γραμμές της Αδριατικής, η εταιρεία θα ενισχύσει τη θέση της σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της. Εξ’ αιτίας των θετικών αυτών παραγόντων, τα έσοδα της εταιρείας για το 2001 αναμένεται να ανέλθουν σε 60 δις δραχμές ενώ τα κέρδη προ αποσβέσεων σε 19,5 δις δραχμές.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2000 σε δύο ενότητες:

1η Ενότητα:

Τα κέρδη από συνήθεις εργασίες ανήλθαν σε £92,1 εκατ. το 2000, σημείωσαν δηλαδή αύξηση 51,4%, έναντι του 1999. Η μεγάλη δύναμη αυτού του Συγκροτήματος πηγάζει από το γεγονός ότι τα κέρδη από τις συνήθεις εργασίες κατά το έτος 2000 είναι σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με εκείνα του 1999 και τα οποία ήσαν τα υψηλότερα κέρδη από εργασίες που είχε ποτέ το Συγκρότημα. Τα κέρδη μετά την αφαίρεση των φόρων και πριν την αφαίρεση των ζημιών από τη διάθεση και επανεκτίμηση αξιών ανέρχονται σε £65,1 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 53,9% έναντι του 1999.

2η Eνότητα:

Τα κέρδη προ των φόρων μετά την αφαίρεση των ζημιών από επανεκτίμηση και διάθεση επενδύσεων κατά το 2000 ανέρχονται σε £70 εκατ. περίπου, παρουσιάζοντας μείωση 30% από τον προηγούμενο χρόνο. Τα κέρδη μετά την αφαίρεση όλων των ζημιών από επανεκτίμηση επενδύσεων σε μετοχές στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και μετά τη φορολογία, ανέρχονται σε περίπου £43 εκατ. έναντι £78 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σχεδόν όλες οι ζημιές από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων για το 2000 είναι μη πραγματοποιηθείσες. Τα κέρδη που παραμένουν μετά την αφαίρεση όλων των ζημιών από την επανεκτίμηση των επενδύσεων του Συγκροτήματος σε μετοχές παρ’ όλο ότι είναι μειωμένα έναντι του 1999, εξακολουθούν να είναι ικανοποιητικά και επιτρέπουν στο Συγκρότημα να συνεχίσει τη μερισματική του πολιτική καταβάλλοντας ολικό μέρισμα 13 σεντ ανά μετοχή, το οποίο φέτος είναι αυξημένο κατά 22 % λόγω της έκδοσης των δωρεάν μετοχών (1:5) στην οποία προέβη το Συγκρότημα κατά το 2000. Είναι αξιοσημείωτο ότι έστω και με τα μειωμένα κέρδη (αφού αφαιρεθούν οι ζημιές από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων) τα κέρδη του 2000 συγκρινόμενα με αυτά του 1998, προτού δηλαδή αρχίσει η στρέβλωση του Χρηματιστηρίου των δύο τελευταίων χρόνων, είναι αυξημένα κατά 53% πριν τη φορολογία και αυξημένα 37% μετά τη φορολογία.

ΜΕΡΙΣΜΑ

Βάσει των αποτελεσμάτων το Συγκρότημα θα καταβάλει για το 2000 τελικό μέρισμα 8 σεντ ανά μετοχή ή 16%, πρόσθετα του προμερίσματος 5 σεντ ανά μετοχή ή 10 % . Ετσι το ολικό μέρισμα για το 2000 ανέρχεται σε 13 σεντ ανά μετοχή ή 26%. Η μερισματική απόδοση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου (που με την σημερινή τιμή της μετοχής είναι της τάξης του 4,5%), θεωρείται πάρα πολύ ικανοποιητική.

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Αναφορικά με τη χρήση των νέων κεφαλαίων, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η δυναμική επέκταση του Συγκροτήματος στην Ελλάδα θα απορροφήσει τα περισσότερα από τα κεφάλαια που αντλήθησαν από την έκδοση των 39 εκατ. μετοχών στην Ελλάδα και τα οποία ανέρχονται σε £200 εκατ. περίπου. Στα πλαίσια της δυναμικής επέκτασής του το Συγκρότημα προγραμματίζει να αυξήσει το δίκτυο των καταστημάτων του στην Ελλάδα από 31 που είναι τώρα σε 60 καταστήματα μέχρι το τέλος του χρόνου, και σε 120 την επόμενη τριετία.

Πρόσφατα δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα υποκαταστήματα των ασφαλιστικών εταιριών EuroLife και Γενικών Ασφαλειών Κύπρου και προγραμματίζεται δυναμική επέκταση και σε αυτόν τον τομέα. Τα εν λόγω υποκαταστήματα θα φέρουν επωνυμίες «Κύπρου Ζωής› και «Κύπρου Ασφαλιστική› αντίστοιχα. Η έναρξη εργασιών τους αναμένεται περί το τέλος Μαρτίου 2001 και θα στεγάζονται στα Κεντρικά Γραφεία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πέραν της ταχύρυθμης ανάπτυξης στην Ελλάδα, ένα μέρος των νέων κεφαλαίων θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της Τράπεζας Κύπρου-Αυστραλία (AUS$52 εκατ. ή £18,5 εκατ.) και ένα πρόσθετο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά της Interbank of New York μόλις ληφθεί η έγκριση των Αμερικανικών Αρχών.›

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Καθαρά προ φόρων κέρδη ύψους Δρχ. 131 δισ. παρουσίασε ο Όμιλος EFG Eurobank Ergasias για τη χρήση 2000, έναντι Δρχ. 173 δισ. το 1999, (η μείωση κατά 24% οφείλεται στη μη επανάληψη εφάπαξ χρηματοοικονομικών και εκτάκτων αποτελεσμάτων που υπήρχαν στη χρήση 1999). Εντούτοις, κατά το 2000 συνεχίστηκε η υψηλή οργανική κερδοφορία με οργανικά κέρδη του Ομίλου, χωρίς τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις, ύψους Δρχ. 115 δισ. έναντι Δρχ. 108 δισ. (αύξηση κατά 7%). Η υψηλή οργανική κερδοφορία του Ομίλου επιτρέπει στο Διοικητικό Συμβούλιο να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος Δρχ. 180 ανά μετοχή, αυξημένου κατά 17% (έναντι Δρχ. 154 που ήταν το μέρισμα για το 1999 των πρώην Τραπεζών Εurobank και Εργασίας, λαμβανομένων υπόψιν και των δωρεάν μετοχών που εδόθησαν στη χρήση 2000), με αποτέλεσμα η μερισματική απόδοση να ανέρχεται σε 2,6%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου παραμένει ιδιαίτερα υψηλός στο 17%. Από το δημοσιευόμενο ισολογισμό προκύπτει σημαντική βελτίωση της ποιότητας της κερδοφορίας, με περαιτέρω ενίσχυση της συνεισφοράς των οργανικών εσόδων στο σύνολο των λειτουργικών εσόδων από 78% σε 82%. Η βελτίωση αυτή αντανακλά κυρίως τη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς σε στρατηγικούς τομείς υψηλής κερδοφορίας και ανάπτυξης. Η Αποδοτικότητα του Ενεργητικού προ φόρων (ROA) του Ομίλου ανήλθε σε 2,5% και ήταν η υψηλότερη του κλάδου. Η Αποδοτικότητα των Ιδίων Κεφαλαίων (ROE) προ φόρων του Ομίλου ανήλθε σε 20%.›

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ για το 2000 ανήλθε στα 52,6 δισεκατομμύρια δραχμές και τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 40,6 δισεκατομμύρια. Τα μικτά κέρδη έφθασαν τα 41 δισ δρχ, ενώ τα κέρδη εκμεταλλεύσεως ανέρχονται στα 40 δισ δρχ. και τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας στα 29,7 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο Όμιλος ενισχύθηκε σημαντικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε κατά την εισαγωγή της ΕΧΑΕ στο χρηματιστήριο και διαθέτει ίδια κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 126 δισεκατομμύρια δραχμές. Η μητρική εταιρεία, η οποία θα κλείσει τη πρώτη της χρήση στις 31.12.2001, έχει καταβάλει προσωρινό μέρισμα 65 δραχμών ανά μετοχή. Η μερισματική πολιτική για το επόμενο έτος θα συνεχίσει να λαμβάνει υπόψη της τους μετόχους της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι η ρευστότητα του Ομίλου ανέρχεται σε 114 δισεκατομμύρια δραχμές και επιτρέπει στη Διοίκηση να προχωρήσει απρόσκοπτη στα επενδυτικά της σχέδια. Ο Όμιλος της ΕΧΑΕ περιλαμβάνει τις εταιρείες Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, ΑΣΥΚ, Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Χρηματιστήριο Παραγώγων και Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών επί Παραγώγων.›

LAVIPHARM A.E.

Η εταιρία LAVIPHARM A.E. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το έτος 2000 χαρακτηρίζεται από την σημαντική αύξηση των προ φόρων κερδών του Ομίλου Lavipharm κατά 21% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκεκριμένα τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη ξεπέρασαν τα 2,5 δις Δραχμές έναντι 2,1 δις Δραχμές το 1999. Αύξηση κατά 21% παρουσίασαν και οι ίδιες πωλήσεις του Ομίλου. Μεταξύ των θετικών εξελίξεων ήταν και η αύξηση των πωλήσεων φαρμάκων κατά 26% σε μία αγορά η οποία σε σύγκριση με το 1999 παρουσίασε αύξηση της τάξης του 18,6%. Οι πωλήσεις των καλλυντικών σε ενοποιημένη βάση αυξήθηκαν το 2000 κατά 14%, σε μια αγορά με μέσο όρο αύξησης της τάξης του 6%. Αναφορικά με την πορεία της εισηγμένης Lavipharm A.E., οι ίδιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 14% και έφθασαν τα 9,18 δις Δραχμές. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατά 29% αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων διαδερμικής τεχνολογίας ιδίας ΄Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας. Οι εξαγωγές το 2000, εκφραζόμενες ως ποσοστό επί των ιδίων πωλήσεων, υπερέβησαν το 63% έναντι 56% τον περασμένο χρόνο και έφθασαν τα 5 δις Δραχμές.

Η υιοθέτηση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και βασίζεται σε τρείς άξονες: στον Κλάδο Φαρμάκου, στον Κλάδο Consumer Healthcare (που

περιλαμβάνει τα τμήματα μη συνταγογραφούμενων προϊόντων και προϊόντων Dermocosmetics) και στον Κλάδο των Υπηρεσιών (Φαρμακαποθήκη/Κέντρο Διανομής).›

ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 8,347,024,822 δρχ. έναντι 7,506,874,539 δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 11,2%. Το ΕΒΙTDA παρέμεινε σταθερό στα επίπεδα του 1999(1,95 δις έναντι 1,97 δις το 1999. Χωρίς να υπολογίζονται τα κέρδη από χρεώγραφα, το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι αυξημένο κατά 4,4% (1,94 δις έναντι 1,86 δις το 1999). Η εταιρεία διενήργησε πρόσθετες αποσβέσεις ύψους 81 εκ. δρχ, με αποτέλεσμα τα προ φόρων κέρδη να φθάσουν τα 2,02 δις δρχ. Η μείωση των προ φόρων κερδών σε 2,02 δις έναντι 4,95 δις το 1999 (μείωση 59%) οφείλεται στην έλλειψη κερδών από χρεώγραφα, τα οποία στη χρήση 1999, ανήλθαν σε 3,14 δις. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 18,691,476,146 δρχ. έναντι 10,143,550,127 δρχ. το 1999, είναι δηλαδή αυξημένος κατά 84,3%. Το ΕΒΙTDA σε ενοποιημένη βάση ανήλθε σε 4,18 δις έναντι 2,73 δις το 1999, σημειώνοντας αύξηση 53%. Το ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 3,5 δις έναντι 5,65 δις το 1999 (μείωση 37,8%)κυρίως λόγω της μη ύπαρξης κερδών από χρεώγραφα, τα οποία στη χρήση 1999 ανήλθαν σε 3,43 δις και χωρίς τα οποία το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι βελτιωμένο κατά 50,7% (3,35 δις έναντι 2,22 δις το 1999). Αντίστοιχα, τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,2 δις έναντι 5,48 δις το 1999 (-41.5%). Εξαιρουμένων των κερδών από χρεώγραφα, η οργανική αύξηση κερδοφορίας της εταιρείας για το 2000, ανέρχεται σε 48,4%.

Το προτεινόμενο μέρισμα για τη χρήση 2000 ανέρχεται σε 54 δρχ/μετοχή, το οποίο είναι μειωμένο κατά 28% σε σχέση με το μέρισμα της χρήσης 1999. Όσον αφορά στις προβλέψεις της εταιρείας για τη χρήση 2001, οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 9,15 δις (+9,5%), το EBITDA θα φθάσει τα 2,15 δις (+10,7%) και τα καθαρά προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν σε 2,05 δις δρχ. (+2%). Αντίστοιχα, σε ενοποιημένο επίπεδο, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 21,5 δις δρχ. (+15%), το EBITDA στα 4,65 δις (+11%)και τα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 3,8 δις δρχ.(+17,6%).Το 2001 η εταιρεία θα οριστικοποιήσει την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ θα συνεχιστεί η εξάπλωση του δικτύου της στην αγορά της Πολωνίας.›

ΕΝΔΥΣΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΝΔΥΣΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 3,845,818,417 δρχ. έναντι 3,457,804,341 δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 11,2%. Αύξηση σημείωσε και το μικτό κέρδος, το οποίο ανήλθε σε ποσοστό 47,6% επί των πωλήσεων, έναντι 46% το 1999. Το ΕΒΙTDA παρουσίασε ελαφρά κάμψη 6,1%, (579 εκ. έναντι 616 εκ το 1999), λόγω αυξημένων εξόδων λειτουργίας των 5 νέων καταστημάτων ΚΟΟΚΑΙ, τα οποία ανέλαβε η εταιρεία στη διάρκεια του 2000. Αντίθετα, το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε σε 768 εκ. έναντι 491 εκ το 1999 (αύξηση 56,3%)και σαν ποσοστό επί του κύκλου εργασιών έφθασε το 20% έναντι 14,2% το 1999. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στα κέρδη από πώληση της συμμετοχής 49% της εταιρείας στη Σπόρτσμαν International, τα οποία ανήλθαν στα 363 εκ. δρχ. Ετσι, παρ’όλο που η εταιρεία διενήργησε πρόσθετες αποσβέσεις ύψους 164 εκ. δρχ, τα προ φόρων κέρδη έφθασαν τα 590 εκ. δρχ. έναντι 442 εκ. το 1999 (αύξηση 33,3%). O ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 6,763,204,022 δρχ. έναντι 3,457,804,341 δρχ το 1999 (αύξηση 95,6%), με το μικτό κέρδος να διαμορφώνεται στο 48% από 46% το 1999. Το ενοποιημένο ΕΒΙΤDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) έφθασε τα 893 εκ. δρχ. ή στο 13,2% επί των πωλήσεων, έναντι 624 εκ. το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 43,2%. Το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 910 εκ. δρχ. έναντι 506 εκ. δρχ το 1999 (αύξηση 80%).Αντίστοιχα, τα καθαρά προ φόρων ενοποιημένα κέρδη ανήλθαν σε 695 εκ. δρχ. έναντι 445 εκ. το 1999 (αύξηση 56,2%). Το προτεινόμενο μέρισμα για τη χρήση 2000 ανέρχεται σε 15 δρχ/μετοχή, το οποίο είναι στα ίδια επίπεδα με το μέρισμα της χρήσης 1999. Όσον αφορά στις προβλέψεις της εταιρείας για τη χρήση 2001, οι πωλήσεις θα είναι της τάξεως των 4,4 δις δρχ (+15%), το ΕΒΙTDA στα 720 εκ. δρχ (+24,5%) και τα καθαρά προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν σε δρχ. 520 εκ. δρχ (-12%). Μη υπολογιζομένων των κερδών από πώληση συμμετοχών στη χρήση 2000, η οργανική αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας υπολογίζεται σε 130% (520 εκ. έναντι 226 εκ. δρχ. το 2000).

Αντίστοιχα, για τα ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης 2001, προβλέπεται ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 7,75 δις (+14,5%), το ΕΒΙTDA στα 1,15 δις (+28,7%) και τα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 770 εκ. δρχ (+10,8%).›

ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 26,34 δισεκατομμύρια έναντι 22,07 δισεκατομμυρίων το 1999, είναι δηλαδή αυξημένος κατά 19,3%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις οι οποίες έκαναν λόγο για αύξηση πωλήσεων 18%. Οι πωλήσεις της εταιρείας προέρχονται κατά 91,4% από πωλήσεις λιανικής και κατά 8,6% από πωλήσεις χονδρικής. Το λειτουργικό κέρδος έφθασε τα 1,56 δις έναντι 1,1 δις το 1999 (αύξηση 30,2%), με αποτέλεσμα το περιθώριο λειτουργικού κέρδους να διαμορφωθεί στο 6% επί των πωλήσεων, έναντι 5,1% το 1999. Η βελτίωση αυτή προέρχεται κυρίως από τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, στη συγκράτηση των εξόδων Διοίκησης & Διάθεσης ως ποσοστό του κύκλου εργασιών, στη μείωση των χρηματο-οικονομικών εξόδων καθώς και σε κέρδη από πώληση παγίων. Αντίστοιχα, και παρά τη διενέργεια υψηλών αποσβέσεων, τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,78 δις έναντι 1,3 δις το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 35,8%. Το προτεινόμενο μέρισμα είναι υπερδιπλάσιο του 1999, ανέρχεται δε σε 33 δρχ. ανά μετοχή, έναντι 10 δρχ, ανά μετοχή το 1999. Όσον αφορά στις προβλέψεις του Εταιρείας για τη χρήση 2001, οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 30,3 δις δρχ (+15%), το EBITDA τα 3,1 δις(+32%) και τα καθαρά προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν σε 2,1 δις δρχ. (+18,7%). Οι παραπάνω προβλέψεις δεν περιλαμβάνουν τη νέα δραστηριότητα της εταιρείας στον χώρο του οικιακού εξοπλισμού, μέσω της Λαμπρόπουλος Home. Η τελευταία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αφοι Λαμπρόπουλοι με τη Κλαουδάτος ΑΕ, η οποία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη του 2001.›

ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.

Η εταιρία ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για την 9μηνη περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2000, ανήλθε στα 220.3 δισ. δραχμές ( 646.6 εκατ. ευρώ) σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 96.1 δισ. δραχμές (281.9 εκατ. ευρώ) αυξημένα κατά 7.3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 68.1 δισ. δραχμές (199.6 εκατ. ευρώ) έχοντας αυξηθεί κατά 7.9%, σε σύγκριση με τα 63.1 δισ. δραχμές (185 εκατ. ευρώ) της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η αύξηση αυτή αντανακλά τη μείωση των χρεωστικών τόκων που βασίζεται στις αυξημένες ταμειακές ροές και τη μείωση των επιτοκίων. Το περιθώριο κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε στο 43.6%, από 42.2% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η σημαντική αυτή αύξηση , συνδέεται με την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργασιών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 1/4/2000 έως 31/12/2000, η Panafon πραγματοποίησε επενδύσεις που ανήλθαν σε 64 δισ. δραχμές (187.8 εκατ. ευρώ) για την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου της. Τον Ιανουάριο του 2001, η Panafon ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των επιτυχημένων δοκιμών με εταιρικούς πελάτες, του συστήματός GPRS (General Packet Radio Service). Επιπλέον τον Φεβρουάριο η εταιρία, σε συνεργασία με τον Όμιλο Vodafone, απέκτησε τη δεύτερη άδεια GSM στην Αλβανία, προσφέροντας 38 εκατομμύρια δολάρια (41.5 εκατ. ευρώ) . Η Panafon θα διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο στην κοινοπραξία, γεγονός που σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα στο πλαίσιο της μακρόπνοης στρατηγικής της για επέκταση στα Βαλκάνια. Ανακοινώνεται επίσης η πρόθεση για συμμετοχή της Panafon με ποσοστό 20% σε ανώνυμη εταιρία με την Vizzavi Europe για τη δημιουργία της Vizzavi Hellas (μετά την ολοκλήρωση όλων των νομίμων διαδικασιών) – του ελληνικού portal της Vizzavi. Η Vizzavi Hellas θα δραστηριοποιηθεί στον χώρο του mobile internet και του e-commerce. Το www.pan.gr θα αποτελέσει την βάση για την δημιουργία του portal www.vizzavi.gr το οποίο τελικά θα ενσωματωθεί στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του Vizzavi. Eπίσης πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμφωνία για συμμετοχή της Panafon κατά 51% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ideal Telecom. Συγκεκριμένα η Ideal Telecom θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2001. Η συμφωνία με την Ideal Telecom ολοκληρώθηκε μετά την έγκρισή της από τις αρμόδιες αρχές και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της στρατηγικής της Panafon στο κομμάτι του Data Communications.

ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας και του Ομίλου για τη χρήση 2000 από τις οποίες προκύπτουν τα εξής:

«Οι πωλήσεις και τα αποτελέσματα παρουσίασαν άνοδο σε επίπεδο Ομίλου και μητρικής εταιρίας. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε δρχ. 212,2 δισ. σημειώνοντας αύξηση 11,6% έναντι του 1999. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 25,5% και ανήλθαν σε δρχ. 67,5 δισ., έναντι δρχ. 53,7 δισ. πέρυσι. Τα προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ενοποιημένα αποτελέσματα, ανήλθαν σε δρχ. 50,6 δισ., έναντι δρχ. 43 δισ. πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 17,6%. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά την αφαίρεση των φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανήλθαν σε δρχ. 32,3 δισ., έναντι δρχ. 27,1 δισ. το 1999, παρουσιάζοντας άνοδο 19,1%. Κύριοι παράγοντες για την βελτίωση των αποτελεσμάτων ήταν η υψηλότερη ζήτηση για οικοδομικά υλικά στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται ο Ομιλος, καθώς και η αυξημένη παραγωγή τσιμέντου στα εργοστάσια Roanoke της Virginia και Usje των Σκοπίων. Το λειτουργικό περιθώριο επηρεάστηκε αρνητικά από την σημαντική αύξηση στο κόστος στερεών καυσίμων και μεταφορών. Αντίθετα, τα σταθερά έξοδα συγκρατήθηκαν ικανοποιητικά. Η άνοδος του δολαρίου ενίσχυσε το λειτουργικό αποτέλεσμα αλλά μείωσε αντίστοιχα το καθαρό αποτέλεσμα με συναλλαγματικές διαφορές.

O Ομιλος ΤΙΤΑΝ ολοκλήρωσε την εξαγορά της Tarmac America Inc. κατά 100% στις 2 Οκτωβρίου 2000. Το σύνολο της δραστηριότητας αυτής ενοποιήθηκε με τη μέθοδο της ?Καθαρής Θέσης? και, μετά την αφαίρεση των τόκων, είχε μικρή θετική συνεισφορά στο καθαρό αποτέλεσμα του Ομίλου για το 2000. Με την πλήρη ενοποίηση της Tarmac America Inc. το 2001, οι δείκτες του ενοποιημένου ισολογισμού θα εμφανίζουν με ακρίβεια την πραγματική εικόνα του Ομίλου.

Το 2000 ήταν χρονιά ορόσημο για την ανάπτυξη και επέκταση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ λόγω της σημαντικής εξαγοράς της Tarmac America Inc., κίνηση που ενισχύει τη διεθνή θέση του Ομίλου. Η στρατηγική της διεθνούς ανάπτυξης, είτε με την κατασκευή νέων εργοστασιακών μονάδων είτε μέσω εξαγορών, θα παραμείνει βασικός στόχος του Ομίλου. Κατά το 2000, ο Ομιλος ΤΙΤΑΝ, προέβη σε παραγωγικές επενδύσεις παγίων ύψους δρχ. 15 δισ. περίπου. Παράλληλα, ξεκίνησε η επένδυση εκσυγχρονισμού του εργοστασίου Θεσσαλονίκης ύψους δρχ. 27 δισ. Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρία Α.Ε.Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ αυξήθηκαν κατά 8,1%, φθάνοντας το ύψος των δρχ. 115,8 δισ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της εταιρίας ανήλθαν σε δρχ. 36,3 δισ. έναντι δρχ. 33,8 δισ. πέρυσι, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 8,5%. Τα προ φόρων κέρδη της ήταν δρχ. 31,7 δισ., σημειώνοντας άνοδο κατά 4,2%, ενώ τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε δρχ. 26,7 δισ., έναντι δρχ. 24,5 δισ. το 1999, παρουσιάζοντας επίσης αύξηση κατά 9,1%. Το Δ.Σ. της Α.Ε. ΤΙΤΑΝ αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους δρχ. 240 ανά μετοχή, έναντι δρχ. 220 για τη χρήση 1999.›

Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών της Ελλάδας, πραγματοποίησε για την εταιρική χρήση 2000 αύξηση των πωλήσεων της κατά 31,9% και αύξηση της κερδοφορίας της κατά 170,1%.

Οι πωλήσεις για την εταιρική χρήση 2000 ανήλθαν σε 82,9 δις. (χωρίς τις πωλήσεις προς την ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ) έναντι 62,9 δις. το 1999 και τα κέρδη σε 7,6 δις. έναντι 2,8 δις. το 1999. Επίσης οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, που συμπεριλαμβάνει τις εταιρίες ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΡΑΔΙΟ-ΑΘΗΝΑΙ, ONE-WAY, και ELECTROCITY Τσεχίας, ανήλθαν σε 134,4 δις. έναντι 105,7 δις. το 1999 πραγματοποιώντας αύξηση κατά 27,2%, και τα ενοποιημένα κέρδη σε 5,1 δις. έναντι 2,4 δις. το 1999, δηλαδή πραγματοποιήθηκε μία αύξηση της κερδοφορίας της τάξεως του 107,6%.›

ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε.

Η εταιρία ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το 2000 λοιπόν, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 44% πραγματοποιώντας 23,4 δις πωλήσεις (χωρίς τις πωλήσεις προς την ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ), έναντι 16,3 δις το 1999. Επίσης το 2000 πραγματοποίησε κέρδη 1,2 δις. έναντι 681 εκατομμύρια το 1999, μία αύξηση της τάξεως του 78,4%.›

ETBALEASING Α.Ε.

Η ETBALEASING Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σημαντική ανάπτυξη των εργασιών και της κερδοφορίας της πέτυχε για τη χρονιά που πέρασε η ΕΤΒΑLEASING AE. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 37%, πλησιάζοντας τις Δρχ. 9.5 δις (έναντι Δρχ. 6.9 δις του 1999) ενώ τα καθαρά της κέρδη, προ φόρων, αυξήθηκαν κατά 49% αφού ανήλθαν σε Δρχ. 1.134 εκ. (έναντι Δρχ. 763 εκ. του 1999). Τέλος, η Εταιρία προτίθεται να προτείνει κατά την Τακτική Γενική της Συνέλευση διανομή μερίσματος ύψους Δρχ. 20 ανά μετοχή.›



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΟΜΙΚ
  • ΕΧΑΕ
  • ΛΑΒΙ



Σχολιασμένα