Μικρή διακύμανση του χαλκού στην Ασία

Καθώς απεργούν οι μεταλλωρύχοι στο Περού
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 08:01

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν οι τιμές του χαλκού στην Ασία, μετά από τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων καθώς απεργία μεταλλωρύχων στο Περού, την τρίτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, απειλεί τις προμήθειες.

Οι εργαζόμενοι στο ήμισυ περίπου των 70 ενώσεων των μεταλλωρύχων στο Περού κατέβηκαν σε απεργία, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στην Southern Copper Corp., σύμφωνε με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, Luis Castillo, στις 30 Απριλίου, στη Λίμα.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), διαπραγματεύθηκε 40 δολ. χαμηλότερα, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας τα 7.950 δολ. ο μετρικός τόνος στις 10:47 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 229 δολ., ποσοστό 35, φθάνοντας στα 7.990 δολ. ο τόνος χθες, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Απριλίου.

Στην Κίνα, το Χρηματιστήριο της Σαγκάης θα παραμείνει κλειστό έως τις 7 Μαΐου, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Ιουλίου, υποχώρησαν 1 σεντ, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 3,6250 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις 11:01 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Επίσης οι τιμές του μετάλλου στηρίχθηκαν χθες μετά την έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, που αυξήθηκε περισσότερο των προβλέψεων τον Απρίλιο. Ο δείκτης αυξήθηκε στο 54,7 και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2006. Πάνω από το 50 ο δείκτης καταδεικνύει ανάπτυξη. Ο χαλκός που χρησιμοποιείται στα κλιματιστικά και τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές συνήθως κινείται παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα