Hyundai Motor: Μείωση των κερδών για πέμπτο τρίμηνο

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 09:25

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση των πωλήσεων κατά 10% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, Hyundai Motor Co. – την πέμπτη συνεχόμενη πτώση – καθώς το ισχυρότερο νόμισμα της χώρας ουόν, επέδρασε στη μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων Sonata και άλλων μοντέλων της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 307,4 δισ. ουόν (330 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 342,2 δισ. ουόν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στη Σεούλ. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 363,9 δισ. ουόν. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 2,6%, φθάνοντας στα 6,68 τρισ. ουόν.

Η Hyundai Motor έχει χάσει μερίδιο αγοράς στη Ν. Κορέα, από την General Motors Corp. Στις ΗΠΑ, την πιο κερδοφόρα ξένη αγορά, η αυτοκινητοβιομηχανία απώλεσε πωλήσεις έναντι της Toyota Motor Corp. εξ αιτίας της ανατίμησης 4% του ουόν που κατέστησε τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Ν. Κορέα, πιο ακριβά. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Chung Mong Koo πρέπει επίσης να αμυνθεί της τριετούς ποινής φυλάκισης που του επεβλήθη.

Το πρώτο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποχώρησαν 13%, φθάνοντας στα 291,4 δισ. ουόν.

Ο Chung, που έχει αφεθεί προσωρινά με εγγύηση, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 22 Μαΐου μετά την καταδίκη του τον Φεβρουάριο για κατάχρηση χρημάτων και παραβίαση εμπιστοσύνης. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 2006 και έμεινε δύο μήνες στη φυλακή πριν την αρχική του δίκη.

Οι μετοχές της Hyundai Motor σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 61.400 ουόν στις 2:06 μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Πέρυσι οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν 24%, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεούλ, Kospi, σημείωσε άνοδο 8,2%.

Η Hyundai Motor περιμένει υψηλότερες πωλήσεις κατά 14% φέτος, στα 42,3 τρισ. ουόν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 2 Ιανουαρίου. Η παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων και των μονάδων της στο εξωτερικό, ενδέχεται να αυξηθεί 9,4%, φθάνοντας στα 2,74 εκατ. οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα