Coates Hire: Στα ύψη οι μετοχές

Μετά την προσέγγιση για την εξαγορά της
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 10:09

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο μέσα σε πέντε χρόνια σημείωσαν οι μετοχές της Coates Hire Ltd., μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικίασης μηχανολογικού εξοπλισμού της Αυστραλίας, ότι δέχθηκε προσέγγιση από εταιρείες επενδύσεων.

Η Coates προσέλαβε την Macquarie Bank Ltd. ως σύμβουλο και είπε χθες ότι θα προχωρήσει σε έλεγχο των δραστηριοτήτων της, τον οποίο ενδέχεται να κάνει σε «λίγους μήνες». Οι μετοχές της Coates έκλεισαν σήμερα 8,7% υψηλότερα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Οι εταιρείες επενδύσεων ενδέχεται να προσελκύστηκαν από την Coates μετά την υποχώρηση 23% των μετοχών της σε έξι εβδομάδες, μετά την απροσδόκητη μείωση των κερδών της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Οι εταιρείες επενδύσεων σχεδόν διπλασίασαν τις επενδύσεις 18 μηνών στην Emeco Holdings Ltd., μία αυστραλιανή εταιρείας, της οποίας τις μετοχές διέθεσαν πέρυσι στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Australian Financial Review, η Ironbridge Capital και η CCMP Capital Asia ενδέχεται να κάνουν προσφορά για την Coates, χωρίς να αναφέρει το πού άντλησε την πληροφορία.

Οι μετοχές της Coates σημείωσαν άνοδο 48 σεντς, φθάνοντας στα 5,98 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 21 Φεβρουαρίου του 2002 ωθώντας τα κέρδη αυτής της εβδομάδας στο 15%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 46,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 49,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας πριν από ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα