Βρετανία: Στα χαμηλότερα επίπεδα 11 μηνών ο δανεισμός μέσω υποθηκών

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 12:12

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους υποχώρησαν τον Μάρτιο οι εγκρίσεις για υποθήκες στη Βρετανία, σημάδι ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού, συρρικνώνει την αγορά κατοικιών της χώρας.

Οι δανειστές παρείχαν 111.000 δάνεια για αγορά κατοικιών, τα λιγότερα από τον Απρίλιο του 2006 και λιγότερα από 117.000 τον Φεβρουάριο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Bank of England στο Λονδίνο. Δεκαοκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι εγκρίσεις θα έφθαναν τις 117.000.

Οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν το υψηλότερο κόστος για να εξυπηρετήσουν τα χρέη ρεκόρ μετά από τρεις αυξήσεις επιτοκίων και την προοπτική τέταρτης την επόμενη εβδομάδα. Η μείωση της ζήτησης για υποθήκες ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την αγορά κατοικιών, στην οποία οι ετήσιες αυξήσεις τιμών άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την έκθεση της Hometrack Ltd.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια μετά την επιτάχυνση του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας τον Μάρτιο και στο 3,1%. Μια αύξηση των επιτοκίων στο 5,5% θα ωθήσει το κόστος δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι ετών. Η επόμενη διήμερη σύσκεψη της Bank of England για τα επιτόκια, ολοκληρώνεται στις 10 Μαΐου.

Η αξία του δανεισμού κατόπιν υποθήκης τον Μάρτιο ήταν 9,9 δισ. λίρες Αγγλίας (19,7 δισ. δολ.), χαμηλότερη των 10 δισ. λιρών τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Bank of England.

O καθαρός δανεισμός με πιστωτικές κάρτες αυξήθηκε 223 εκατ. λίρες από 124 εκατ. λίρες (αναθεωρημένα στοιχεία) τον Φεβρουάριο. Οι καταναλωτές περιόρισαν τον δανεισμό των προσωπικών δανείων ή τον υπερδανεισμό που μειώθηκε στα 662 εκατ. λίρες από 917 εκατ. λίρες (αναθεωρημένα στοιχεία) τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα