Μπασιάκος: Εμφαση στην ανταγωνιστικότητα της γεωργίας

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 14:07

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος δήλωσε ότι το υπουργείο δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας, με την αύξηση των εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τη βελτίωση της απορρόφησης κοινοτικών πόρων στα πλαίσια των εγκεκριμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων του υπουργείου.

Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Μπασιάκος ,επισπεύδει το υπουργείο την καταβολή των επιδοτήσεων, οι οποίες, όπως σημείωσε, φέτος δόθηκαν γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει και μία νέα δόση από τις επιδοτήσεις για εκείνους που ολοκλήρωσαν τις προσθήκες σε παραλείψεις που είχαν κάνει, ώστε στα μέσα Μαΐου, να καταβληθεί η δόση αυτή.

Ανέφερε ακόμη ότι πάνε καλά και οι αποζημιώσεις σε αυτούς που βεβαιωμένα έχουν πληγεί από διάφορες αιτίες, οι οποίες προβλέπονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ή από κοινοτικά προγράμματα ΠΣΕΑ.

Ο κ.Μπασιάκος υπογράμμισε ότι υπάρχει προοπτική στην ελληνική γεωργία και πρόσθεσε «εξαντλούμε κάθε περιθώριο κοινοτικής και εθνικής στήριξης γιατί θεωρούμε ότι είναι εθνική ανάγκη να παραμείνει ο αγρότης στην ύπαιθρο, για το καλό του αγροτικού εισοδήματος, αλλά και της ελληνικής περιφέρειας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα