Πτώση του δείκτη υπευθύνων προμηθειών τον Απρίλιο

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 14:26

Στις 53,2 μονάδες διαμορφώθηκε τον Απρίλιο ο εποχικώς προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) στην Ελλάδα έναντι 54,8 μονάδων του Μαρτίου. Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν επιβράδυνση του ρυθμού παραγωγής και των νέων παραγγελιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, παρόλο που ο ρυθμός ανάπτυξης ελαττώθηκε απότομα σε σχέση με την υψηλή τιμή του προηγούμενου μήνα, οι Έλληνες κατασκευαστές αύξησαν τα επίπεδα παραγωγής τους με έντονο ρυθμό τον Απρίλιο.

Οι Έλληνες κατασκευαστές εξακολούθησαν να αυξάνουν τα επίπεδα στελέχωσης τον Απρίλιο, μολονότι ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ορισμένες εταιρείες ανέφεραν ότι προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων της παραγωγής.

Τέλος, κατά την τελευταία περίοδο της έρευνας, ο ρυθμός αύξησης των τιμών εκροών ήταν ο λιγότερο έντονος που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Αύγουστο, παρόλο που ορισμένες εταιρίες δήλωσαν ότι αύξησαν τις τιμές εργοστασίου τους λόγω του αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα