ABN Amro: Ολλανδικό δικαστήριο θα αποφασίσει για την LaSalle

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 10:34

ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ δικαστήριο θα αποφανθεί σήμερα εάν η ABN Amro Holding NV μπορεί προχωρήσει με την πώληση της LaSalle Bank στην Bank of America Corp., μια εμπορική συναλλαγή που βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης μάχης εξαγοράς τράπεζας.

Το δικαστήριο του Αμστερνταμ, με πρόεδρο τον Huub Willems, θα αποφασίσει στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα) στο αίτημα του ολλανδικού ομίλου επενδύσεων VEB να παγώσει την πώληση της LaSalle ύψους 21 δισ. δολαρίων.

Ο VEB είπε ότι η συμφωνία για τη LaSalle απαιτεί την έγκριση των μετόχων και είναι μια προσπάθεια αποφυγής ανεπιθύμητης διαδικασίας προσφορών για τη μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα. Η ABN Amro, που συμφώνησε στις 23 Απριλίου να εξαγοραστεί από τη βρετανική Barclays Plc, είναι αντίθετη με τις δηλώσεις του VEB. Δύο ημέρες μετά την προσφορά της Barclays, ομάδα εταιρειών με επικεφαλής της Royal Bank of Scotland Group Plc είπε ότι ενδέχεται να κάνει υψηλότερη προσφορά.

Η ABN Amro συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Barclays σε μία συμφωνία με μετοχές αξίας περίπου 64 δισ. ευρώ (87 δισ. δολ.). Η Bank of America με έδρα τη Σάρλοτ της Β. Καρολίνας των ΗΠΑ, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, συμφώνησε να εξαγοράσει το σκέλος της ABN Amro, LaSalle, την ίδια ημέρα.

Η Royal Bank, η Santander Central Hispano SA και η Fortis ανακοίνωσαν στις 25 Απριλίου ότι θα καταβάλλουν 72,2 δισ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές για την ABN Amro. Η πρότασή τους εξαρτάται από την μετατροπή της πώλησης της LaSalle. Οι τρεις τράπεζες σχεδιάζουν να διαλύσουν την ηλικίας 183 ετών ολλανδική τράπεζα, εάν υπερισχύσουν της Barclays.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα