MAN AG: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη μετά τα αποτελέσματα του α' τριμήνου

Στα ύψη οι παραγγελίες φορτηγών αυτοκινήτων
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 11:52

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης των πωλήσεών της για το 2007, προχώρησε η MAN AG, η τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης, μετά τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 48%, φθάνοντας στα 228 εκατ. ευρώ (310 εκατ. δολ.) από 154 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο. Τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 176 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 3,3 δισ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο οι παραγγελίες φορτηγών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 23%, φθάνοντας στα 4,8 δισ. ευρώ, καθώς οι αγορές στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία, βοήθησαν στην αύξηση της ζήτησης σε ολόκληρη την ήπειρο. Η βιομηχανία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα έσοδα του 2007 κατά 10% από τουλάχιστον 5% και είπε ότι η αύξηση των λειτουργικών της κερδών θα είναι μεγαλύτερη της αύξησης των πωλήσεων.

Οι μετοχές της MAN σημείωσαν άνοδο έως 2,73 ευρώ, ποσοστό 2,75, φθάνοντας στα 103,94 ευρώ και στις 9:37 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα, σημείωναν άνοδο 1%. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 50% και είχαν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAX, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 14,9 δισ. ευρώ.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Ευρώπης αγοράζουν περισσότερα φορτηγά αυτοκίνητα καθώς οι οικονομίες σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Ρωσίας, αναπτύχθηκαν με ρυθμό περίπου 5% κάθε χρόνο από το 2003. Οι πωλήσεις φορτηγών της ΜΑΝ, αυξήθηκαν 12 φορές τα πέντε τελευταία χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ενωση και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στην Ανατολική Ευρώπη.

Επίσης σήμερα η ΜΑΝ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις παραγγελίες λέγοντας ότι θα είναι στην περιοχή του προηγούμενου έτους των 16,6 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε πει ότι παραγγελίες της θα μειωθούν σε περίπου 16 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΜΑΝ κατασκευάζει εργοστάσιο συναρμολόγησης έξω από την Κρακοβία στην Πολωνία, το οποίο θα λειτουργήσει αργότερα φέτος και θα έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 15.000 αυτοκινήτων.

Το πρώτο τρίμηνο, τα προ φόρων και τόκων κέρδη της ΜΑΝ αυξήθηκαν 51%, φθάνοντας στα 318 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα