Αλμούνια: Πολύ σύντομα η έξοδος της Ελλάδας από την επιτήρηση

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 15:26
UPD:15:30

Την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος προανήγγειλε σήμερα ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, παρουσιάζοντας την ανακοίνωση της Επιτροπής για την οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ισπανός Επίτροπος ανέφερε ότι οι χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια εμφάνισαν ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ τους, όπως η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα, έχουν σημειώσει σημαντικές διορθώσεις τον τελευταίο χρόνο.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα και τη Γερμανία ο Χ. Αλμούνια ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα και η Γερμανία θα εξέλθουν πολύ γρήγορα από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος και το πράσινο φως θα δοθεί την επόμενη Δευτέρα, όταν η Επιτροπή δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις της για τις οικονομίες των χωρών αυτών».

Στην ετήσια ανακοίνωσή της για την κατάσταση της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ, η Επιτροπή επισημαίνει σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ότι το 2006 υπήρξε «ισχυρή διόρθωση» του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο περιορίστηκε στο 2,6% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι όλα τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης του πληθυσμού στις ευρωπαϊκές οικονομίες, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία αυτών των μέτρων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα