Κύπρου: Κανένα όφελος, τεράστιοι κίνδυνοι από την πρόταση της MΡB

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 16:20

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου συστήνουν κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης της Marfin Popular Bank, κρίνοντας ότι δεν είναι προς όφελος των μετόχων, του προσωπικού, των πελατών της και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα. Το σκεπτικό της απόρριψης περιγράφεται σε συνοδευτική επιστολή που στάλθηκε στους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, μαζί με την Ετήσια Έκθεση του Συγκροτήματος.

Η Marfin Popular Bank είχε προτείνει συνεργασία στο άμεσο μέλλον μέσα από τη συγχώνευση των διεθνών εργασιών των δύο τραπεζών, στο δε απώτερο μέλλον, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες της αγοράς, μέσα από την πλήρη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Στην επιστολή της Κύπρου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η βάση για την απόρριψη της πρότασης της MPB είναι απλή: Κανένα όφελος, τεράστιοι κίνδυνοι. Τυχόν αποδοχή της πρότασης της ΜΡΒ θα οδηγήσει σε ατέρμονες συζητήσεις και εκτροχιασμό της Τράπεζας μας από μια σίγουρη και σταθερή ανάπτυξη».

Η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου καλεί τους μετόχους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουνίου 2007, ώστε να απορρίψουν την πρόταση της Marfin Popular Bank.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα