EMI: Πολλοί ενδιαφερόμενοι για εξαγορά της δισκογραφικής

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 10:57

ΑΡΚΕΤΕΣ προτάσεις για την εξαγορά της από δυνητικούς αγοραστές που όμως δεν κατονόμασε, δέχθηκε η δισκογραφική εταιρεία των Beatles και Coldplay, EMI Group Plc.

«Η εταιρεία προσεγγίστηκε από αριθμό ενδιαφερομένων για την απόκτησή της», ανακοίνωσε σήμερα η ΕΜΙ.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 14% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να είναι 1,82 δισ. λίρες στερλίνες (3,62 δισ. δολ.). Η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, κάνει βήματα ανάκαμψης μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις των εορτών, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση δύο στελεχών της, τη στιγμή που η βιομηχανία παραπαίει από τη μείωση των πωλήσεων επί δύο έτη.

Σήμερα η εφημερίδα «Financial Times» σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η One Equity Partners LLC, συγγενική της JPMorgan Chase & Co. εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της EMI σε μία συμφωνία που ενδέχεται να την αξιολογεί πλέον των 6 δισ. δολαρίων. Η εφημερίδα δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής της.

Οι μετοχές της ΕΜΙ αναρριχήθηκαν έως 20,5 πένες, ποσοστό 9%, φθάνοντας στις 248 πένες η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε πέντε μήνες. Στις 8:07 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 247 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα