Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα: Συμφωνία συγκέντρωσης συναλλαγματικών αποθεμάτων

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 11:05

Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα συμφώνησαν στην συγκέντρωση μέρους των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων για την αποφυγή της επανάληψης της οικονομικής κρίσης στην Ασία, πριν από μία δεκαετία.

Οι πρωθυπουργοί της Ιαπωνίας, Koji Omi, της Κίνας, Jin Renqing και της Ν. Κορέας, Kwon Okyu θα συναντηθούν αύριο με 10 υπουργούς Οικονομικών από τη Νοτιο-Ανατολική Ασία στο Κυότο για να συζητήσουν το θέμα των συνολικών συναλλαγματικών αποθεμάτων της περιφέρειας, ύψους 2,7 τρισ. δολ., με στόχο να βοηθήσουν τις Κεντρικές Τράπεζες να προστατεύσουν τα νομίσματά τους από τις ανεπιθύμητες αντλήσεις κεφαλαίων.

Επίσης οι τρεις χώρες θα στηρίξουν την αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά ομολόγων, που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να καλύψουν καταθέσεις 1,5 τρισ. δολ. σε έργα κατασκευής δρόμων, ηλεκτρικών σταθμών και βελτίωσης του αποχετευτικού συστήματος.

Σήμερα τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ασίας επενδύονται στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ με επενδυτές από την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, να κατέχουν συνολικά ομόλογα αξίας 1,2 τρισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα