Απώλειες του χαλκού στην Ασία

Καθώς φαίνεται ότι λήγει η απεργία των μεταλλωρύχων στο Περού
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 11:30

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στην Ασία καθώς η κυβέρνηση του Περού διαπραγματεύεται με τις ενώσεις των μεταλλωρύχων να σταματήσουν την απεργία που απειλεί τις παγκόσμιες προμήθειες του μετάλλου και εν μέσω εικασιών ότι η χθεσινή άνοδος ήταν υπερβολική.

Η εθνική απεργία στο Περού που άρχισε στις 30 Απριλίου, θα τελειώσει σήμερα ή αύριο, καθώς οι διαπραγματεύσεις προοδεύουν, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας της χώρας, Susana Pinilla, σε χθεσινή της ανακοίνωση. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 2,8% χθες, αποτέλεσμα της ισχυροποίησης της ζήτησης από τις ΗΠΑ για το μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή καλωδίων και αγωγών.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), ο οποίος σημείωσε φέτος άνοδο 29%, υποχώρησε 35 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 8.145 δολλ ο μετρικός τόνος στις 12:08 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Ιουλίου, υποχώρησαν 0,25 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 3,7240 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:04 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 2,3% χθες, φθάνοντας τα 3,7265 δολ. η λίμπρα.

Οι παραγγελίες από τις βιομηχανίες των ΗΠΑ αυξήθηκαν τα μέγιστα σε ένα έτος τον Μάρτιο και η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, σύμφωνα με εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα. Οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο, μετά την Κίνα.

Κλειστό παρέμεινε στην Κίνα το Χρηματιστήριο της Σαγκάης και θα είναι κλειστό έως τις 7 Μαΐου, λόγω του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς. Κλειστές είναι και οι αγορές στην Ιαπωνία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, λόγω εθνικής εορτής.

Ο ψευδάργυρος για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 9 δολ., φθάνοντας στα 4.039 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME) στις 11:32 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 10 δολ., φθάνοντας στα 2.085 δολ. ο τόνος. Ο κασσίτερος για άμεση παράδοση στην Κουάλα Λουμπούρ, σημείωσε άνοδο 480 δολ. από τα 14.100 δολ. ο τόνος που ήταν χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα