Armor Holdings: Στα ύψη οι μετοχές της στην Ευρώπη

Μετά το δημοσίευμα στην WSJ ότι θα εξαγοραστεί από την ΒΑΕ Systems
Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 12:20

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν στην Ευρώπη οι μετοχές της Armor Holdings Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής των στρατιωτικών οχημάτων Humvee, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η BAE Systems Plc βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, προς 3,5 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Armor σημείωσαν άνοδο 7,6%, φθάνοντας στα 88,43 δολ. η μία στις 10:07 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις 4 Μαΐου, οι μετοχές της εταιρείας ήταν στα 82,15 δολάρια. Οι μετοχές της BAE με έδρα το Λονδίνο, που διαπραγματεύθηκαν στη Γερμανία, υποχώρησαν λιγότερο του 0,1%, φθάνοντας στις 445,6 πένες από 446 πένες η μία στις 4 Μαΐου. Κλειστή είναι σήμερα είναι η αγορά του Λονδίνου, λόγω εθνικής εορτής.

Η προτεινόμενη εμπορική συναλλαγή θα δώσει στους μετόχους της Armor Holdings που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ περίπου 88 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Wall Street Journal, που επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Η εφημερίδα έγραψε ότι υπάρχει πιθανότητα ματαίωσης της εξαγοράς. Η ΒΑΕ η μεγαλύτερη εισηγμένη αμυντική εταιρεία της Ευρώπης στο Χρηματιστήριο, πραγματοποιεί περίπου το 1/3 των πωλήσεών της στην αγορά άμυνας των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ο John Nelson, εκπρόσωπος της ΒΑΕ είπε από τηλεφώνου ότι δεν σχολιάζει τις εικασίες της αγοράς για συγχωνεύσεις, εξαγορές ή πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Οι μετοχές της Armor σημείωσαν άνοδο 5,7% στις 4 Μαΐου, μετά το σχόλιο του αναλυτή Byron Callan στην Prudential Equity Group LLC στη Ν. Υόρκη για υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είναι μία από τις οκτώ βιομηχανίες του στρατιωτικού προγράμματος τεθωρακισμένων οχημάτων Mine Resistant Ambush Protected (MRAP) και μία από τις αναδόχους κατασκευής του άρματος Cougar, της Force Protection Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα