Ασπίς Πρόνοια: Καμμία αρνητική επίπτωση από τις αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 15:47

«Οι αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης που αφορούν τις εταιρείες Commercial Value, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ δεν επηρεάζουν την περιουσιακή κατάσταση των εταιρειών ούτε την ικανότητα για ομαλή διεξαγωγή των εργασιών τους», τονίζει η Ασπίς Πρόνοια σε απαντητική της επιστολή προς το Χ.Α.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εταιρείες του Ομίλου, «για να διαφυλάξουν το κύρος και τη δημόσια εικόνα τους, προτίθενται να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την άρση των εν λόγω αποφάσεων του Υφυπουργού Ανάπτυξης, δεδομένου ότι πιστεύουν ότι το τελικό πόρισμα της ερεύνης θα τις δικαιώνει απόλυτα».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ προς το δ.σ. του Χ.Α.:

«Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. η εταιρία θεωρεί ότι οι από 27.04.2007 με αρ. πρωτ. Κ3-4097, Κ3-4098 και Κ3-4099 αποφάσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης που αφορούν τις εταιρίες Commercial Value, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ αντίστοιχα, και το κείμενο των οποίων είναι ''Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είναι χαρακτηρισμένα ως ασφαλιστική τοποθέτηση χρήσης 2006 της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, Κηφισίας 62 να δεσμευτούν σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 1,2 και 17γ του Ν.Δ. 400/70 όπως ισχύει'', αφενός δεν επηρεάζουν την περιουσιακή κατάσταση των εταιρειών, ειδικότερα δε τα ελεύθερα περιουσιακά τους στοιχεία, και αφ'' ετέρου δεν επηρεάζουν την ικανότητα για ομαλή διεξαγωγή των εργασιών τους, αφού αφορούν την ''δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που είναι χαρακτηρισμένα ως ασφαλιστική τοποθέτηση'' που σε κάθε περίπτωση είναι εκ του νόμου ταγμένα για την προστασία των ασφαλισμένων, οι οποίοι απολάβουν προνόμιο πάνω σε αυτά.

Οι εταιρίες του Ομίλου, για να διαφυλάξουν το κύρος και τη δημόσια εικόνα τους, προτίθενται να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την άρση των εν λόγω αποφάσεων του Υφυπουργού Ανάπτυξης, δεδομένου ότι πιστεύουν ότι το τελικό πόρισμα της ερεύνης θα τις δικαιώνει απόλυτα. Η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ θεωρεί ότι οι καταγγελίες πρώην συνεργάτη της επί των οποίων έχει στηριχθεί η έκδοση της παραπάνω απόφασης είναι ψευδείς, ανυπόστατες και έχουν υποβληθεί για λόγους εκβιασμού της. Η εταιρία ενημερώνει ότι έχει ήδη κινηθεί δικαστικά εναντίον του εν λόγω προσώπου έχοντας καταθέσει μήνυση εναντίον του για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και εξύβριση.

Οι ασφαλιστικές τοποθετήσεις των εταιριών του Ομίλου με βάση τις τελευταίες εν ισχύι βεβαιώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την χρήση 2005 ανέρχονται στα ποσά των 270.749.098,53 ευρώ για την εταιρία Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ ενώ η εταιρεία έχει θετική προσαρμοσμένη φερεγγυότητα 17.198.673,27 ευρώ, των 77.701.814,90 ευρώ για την εταιρία Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ που έχει θετική προσαρμοσμένη φερεγγυότητα 256.525,58 ευρώ, και των 267.152.131,31 ευρώ για την εταιρία Commercial Value AAE η οποία έχει θετική προσαρμοσμένη φερεγγυότητα 27.140.324,81 ευρώ.

Η αξία των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών του Ομίλου που έχουν διατεθεί σε ασφαλιστική τοποθέτηση, υπερκαλύπτει τις υποχρεώσεις των εταιριών για τον σχηματισμό ασφαλιστικών αποθεμάτων.

Οι ανωτέρω αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν επηρεάζουν την περιουσιακή διάρθρωση των εταιριών του Ομίλου μας ούτε την οικονομική του πορεία, έχοντας επιπτώσεις μόνο στον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων που είχαν διατεθεί για ασφαλιστική τοποθέτηση.

Η εταιρία συνεχίζει να εκπληρώνει με υψηλό αίσθημα ευθύνης το έργο που πάντοτε επιτελούσε, εκείνο του συνεπούς ασφαλιστή».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα