ΕΝΠΕΝ: Επίσημη επίσκεψη γνωριμίας στο Αρχηγείο του Λιμενικού και στο υπ. Ναυτιλίας

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 14:35
UPD:14:42

Κλιμάκιο της  Ε.Ν.Π.Ε.Ν.  με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παπουτσή Κωνσταντίνο επισκέφθηκε χθες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχε συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, τον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο Κωνσταντίνο, τον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο κ. Κλιάρη Θεόδωρο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του εν λόγω Υπουργείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις αυτές ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει από κοντά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις μέχρι τώρα προσπάθειές της που είχαν ως αποτέλεσμα να δοθούν άμεσες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος λόγω της πανδημίας, αλλά και για το γρήγορο άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού που ήδη βιώνουμε στα νησιά μας και μας γεμίζει ελπίδα για καλύτερες μέρες στη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε για την επερχόμενη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για το yachting, που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Το νέο αυτό πλαίσιο θα αποτελέσει σταθμό στο χώρο του yachting  και θα βάλει τέλος σε αναχρονιστικές νομοθεσίες που για δεκαετίες αποτελούσαν την τροχοπέδη στην ανάπτυξη του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιβράβευση και δικαίωση για το μεγάλο αγώνα που έδωσε  η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της και η οποία εξέλιξη αυτή θα δώσει οικονομική ανάσα στα νησιά μας και ιδιαίτερα στα ακριτικά.

Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει κάποια προβλήματα του κλάδου μας που του εκθέσαμε για την απρόσκοπτη συνέχιση του επαγγέλματός μας, ενώ ο κ. Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μας διαβεβαίωσε ότι με την επερχόμενη αποφοίτηση από τις σχολές  των νέων Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων θα ενισχύσει τις Λιμενικές Αρχές της νησιωτικής Ελλάδας.

Τέλος σε όλους τους παραπάνω δόθηκε πρόσκληση για τα εγκαίνια των γραφείων της Ε.Ν.Π.Ε.Ν.  που θα λάβουν χώρα την 12-09-2021 και ώρα 18:30 στη Μεγίστη, που είναι και η έδρα της Ένωσής μας.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα