Στην Αίγυπτο για ενίσχυση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 21:39

Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που υπέγραψαν πέρυσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Πετρελαίου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Σάμεχ Φάχμι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και ανώτατα στελέχη της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της ΔΕΠΑ ΑΕ, συναντήθηκε χθες στο Κάιρο, με τον υφυπουργό Πετρελαίου Abdella Ghorab και στελέχη της EGAS.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικής παρουσίας, στην Αίγυπτο, ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου ενημέρωσε τον κ. Ghorab, για την από κοινού πρωτοβουλία της ιταλικής και της ελληνικής κυβέρνησης, για την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας των Ευρω-Μεσογειακών χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα