Κόντρες για τα self tests

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 11:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

«Φωτιές» άναψε η ανακοίνωση του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου μέσω των social media, ότι η κυβέρνηση δρομολογεί τη διακίνηση των self tests από άλλα κανάλια διάθεσης, καθώς μετά από αυτό οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε αναστολή της δωρεάν διάθεσης self tests, επιστρέφοντας μάλιστα όσα είχαν στα φαρμακεία τους στις φαρμακαποθήκες από τις οποίες τα προμηθεύτηκαν και ουσιαστικά μη συμφωνώντας με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή της χορήγησης στις 19 Ιουνίου.

Χθες, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε επιστολή προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας λέγοντας ότι το Δ.Σ. αποφάσισε την ολιγοήμερη συνέχιση της διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 19 Ιουνίου και οφείλουν όλοι να την τηρήσουν. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν, όπως λένε, τις ανάγκες για τη διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που είχε ορίσει νομοθετικά η κυβέρνηση για τη διάθεσή τους.

Ωστόσο, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δεν συμφωνεί με την απόφαση αυτή και ο λόγος είναι οι νέες ανακοινώσεις του κ. Σκέρτσου, σύμφωνa με τις οποίες η κυβέρνηση δρομολογεί τη διακίνηση των self tests από άλλα κανάλια διάθεσης, παρά τη δεδηλωμένη αντίθετη θέση του ΕΟΦ. Όπως αναφέρει ο ΦΣΘ, οι δηλώσεις αυτές είναι προσβλητικές για έναν κλάδο που βοήθησε από την πρώτη στιγμή την Πολιτεία στον αγώνα της απέναντι στην πανδημία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κιοσές τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με δεδομένο ότι η κατάσταση πλέον εξομαλύνθηκε στα φαρμακεία μετά τις δυσκολίες των πρώτων ημερών. Συμπλήρωσε, όμως, ότι «οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να ανεχτούν να εμπαίζονται και να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη τους μεταξύ των κ.κ. Σκέρτσου και Γεωργιάδη ότι θα υπάρχουν κι άλλα κανάλια διανομής, όπως τα σούπερ μάρκετ».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 31 Μαΐου οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας είχαν ανακοινώσει ότι από τις 7 Ιουνίου σταματά η διάθεση δωρεάν self tests στα φαρμακεία όλου του νομού (μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων).

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα