BNP Paribas: 25% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Από την επενδυτική τραπεζική
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 08:38

ΑΥΞΗΣΗ 25% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, BNP Paribas SA αποτέλεσμα των υψηλότερων κερδών από την εταιρική και την επενδυτική τραπεζική, αλλά και την αύξηση από την πώληση μεριδίου της στην εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, Vivarte SA.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,51 δισ. ευρώ (3,4 δισ. δολ.) από 2,01 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανείστριας που εδρεύει στο Παρίσι. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της BNP Paribas θα ήταν 2,06 δισ. ευρώ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 21%, φθάνοντας στα 8,21 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της BNP Paribas, Baudouin Prot, κάνει προσλήψεις στο σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής και ενοποιεί την ιταλική Banca Nazionale del Lavoro SpA για να εξισορροπήσει τη μείωση των κερδών στη Γαλλία, όπου τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού έχουν πιέσει τα περιθώρια δανεισμού. Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ οδήγησε σε πτώση των κερδών το τρίμηνο της BancWest Corp.

Η BNP Paribas έχει δαπανήσει πλέον των 8,5 δισ. δολ. από το 1999 για την εξαγορά αμερικανικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Commercial Federal Corp. και της Community First Bankshares Inc. Η BancWest έχει 742 καταστήματα και περίπου 4,2 εκατ. λογαριασμούς σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια και της Χαβάης.

Η τράπεζα θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές σήμερα στις 2 μ.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα. Δεν έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα