Acer: Προς τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 09:24

ΤΗ ΘΕΣΗ της Dell Inc., ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα καταλάβει φέτος η τρίτη, Acer Inc., με την πώληση νέων μοντέλων στις ΗΠΑ, την ταχύτερη αναπτυσσόμενη αγορά.

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την αγορά των ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος της Acer, Gianfranco Lanci, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στο Μιλάνο, συμπληρώνοντας: «Είμαστε έτοιμοι να αντικαταστήσουμε το σύνολο της γραμμής παραγωγής μέσα σε τρεις μήνες».

Ο Lanci επιθυμεί να επαναλάβει την επιτυχία του στην Ευρώπη, όπου οδήγησε την Acer στη δεύτερη θέση μεταξύ των εταιρειών κατασκευής υπολογιστών με τη δημιουργία δεσμών τόσο μεταξύ λιανοπωλητών όσο και διανομέων. Η επέκταση πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση της Dell τον μήνα που πέρασε ότι ενδέχεται να αλλάξει τη στρατηγική των απ ευθείας πωλήσεων επειδή η αμερικανική εταιρεία έχασε μερίδιο αγοράς για τρία συνεχόμενα τρίμηνα.

Διεθνώς οι εξαγωγές μικρών υπολογιστών αυξήθηκαν 25% το 2006, για τέταρτο συνεχόμενο έτος, όταν η ανάπτυξη υπερέβη το 20% καθώς οι καταναλωτές άλλαξαν τους φορητούς υπολογιστές με συσκευές που έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Internet. Οι εξαγωγές των επιτραπέζιων υπολογιστών σημείωσαν αύξηση 1,5%, σύμφωνα με την Merrill Lynch & Co.

Η Dell έχασε μερίδιο αγοράς από την Acer και την ηγέτιδα, Hewlett-Packard Co. μετά τη διαμαρτυρία Αμερικανών καταναλωτών για φτωχή εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Οι μετοχές της Acer υποχώρησαν 0,35, φθάνοντας στα 63,80 δολ. Ταϊβάν η μία στις 10:31 π.μ. στην Ταϊπέϊ. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 6% φέτος έναντι ανόδου 3,3% του δείκτη Taiex.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα