Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 10:16
UPD:10:17

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε έντονες πιέσεις χθες (σ.σ. ο Γ.Δ. υποχώρησε κατά 1,63%) με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να πρωταγωνιστούν αρνητικά. Μετοχές όπως οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΚΟΣΜΟ και ΕΕΕΚ παρουσίασαν υψηλές απώλειες. Για σήμερα αναμένεται εξισορρόπηση των πιέσεων και επιστροφή σε κέρδη».

Fortius Finance: «Η απογοητευτική ήταν η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς ο ΓΔ στο κλείσιμο βρέθηκε να καταγράφει μεγαλύτερες απώλειες έναντι των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών και ιδιαίτερα του XETRA DAX, όταν στις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις του, τα κέρδη του ήταν μικρότερα έναντι αυτών των ξένων δεικτών.

»Κατά τη γνώμη μας, οι λόγοι της αρνητικής απόκλισης του ΓΔ σε σχέση με την κίνηση των ξένων δεικτών είναι το σκάνδαλο των ομολόγων, η πολιτική κρίση στην Τουρκία, η καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων, η απουσία θετικών εκπλήξεων από τα αποτελέσματα 3μήνου του τραπεζικού κλάδου μέχρις στιγμής, αλλά και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών τον παραδοσιακά αρνητικό Μάιο.

»Όσον αφορά το τελευταίο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι από τις 9 Μαΐου 2006 έως τις 14 Ιουνίου 2006 διήρκεσε η μεγαλύτερη υποχώρηση του ΓΔ τα τελευταία 4 χρόνια, με τις απώλειές του το διάστημα αυτό να ανέρχονται σε 972.04 μονάδες ενδοσυνεριακά ή σε -22.4%. Τα κέρδη του Nikkei σήμερα το πρωί και η σχεδόν αμετάβλητη εικόνα της Wall Street παρά τις απώλειες των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών χθες, αυξάνουν τις πιθανότητες για την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα αρχικά σήμερα το πρωί, με την περαιτέρω κίνησή του να εξαρτάται από την πορεία των ξένων δεικτών.

»Σημεία αναφοράς για σήμερα επίσης αναμένεται να αποτελέσουν, οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και Marfin Popular Bank, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως για το ΓΔ η διακράτηση του πάνω από την περιοχή στήριξης των 4.710-4.730 μονάδες. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί σήμερα στην απόφαση της FOMC για τα επιτόκια που θα ανακοινωθεί στις 21:15 (δεν αναμένεται να μεταβληθούν)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα