Cisco: Απώλειες των μετοχών στην Ευρώπη

Μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών πωλήσεις
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 11:41

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 6,9% σημείωσαν οι μετοχές της Cisco Systems Inc., μετά τη πρόβλεψη της εταιρείας για τις πωλήσεις το τρίμηνο, που ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών για πρώτη φορά μέσα σε ένα έτος.

Η Cisco, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για δίκτυα κομπιούτερ στον κόσμο, είπε ότι το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδά της θα αυξηθούν από 15% έως 16%, σε σύγκριση με πέρυσι. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν κατά μέσον όρο αύξηση 16%, στα 9,23 δισ. δολ. Ενας από αυτούς προέβλεψε αύξηση 18%.

Οι παραγγελίες από τους μεγαλύτερους πελάτες της Cisco στις ΗΠΑ είναι «σχετικά χαμηλές», ανέφερε χθες ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, John Chambers. Ο περιορισμός της οικονομικής ανάπτυξης ενδέχεται να συγκρατεί τις εταιρείες από το κλείσιμο μεγαλύτερων παραγγελιών. Αυτό ενδέχεται να περιορίσει τις πωλήσεις της Cisco, παρά το ότι η ζήτηση αυξάνεται από τις μικρότερες εταιρείες και τις αναδυόμενες αγορές.

Οι μετοχές της Cisco, υποχώρησαν έως 1,95 δολ., φθάνοντας στα 26,41 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Γερμανία, από 28,36 δολ. που διαπραγματεύθηκαν χθες στο Nasdaq της Ν. Υόρκης. Στις 10:19 π.μ. ώρα Φραγκφούρτης, διαπραγματεύθηκαν στα 28,36 δολ. η μία. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος οι μετοχές της Cisco σημείωσαν άνοδο 3,8%, μετά την άνοδό τους κατά 60% το 2006.

Τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 34%, φθάνοντας στο 1,87 δισ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή, από 1,4 δισ. δολ. ή 22 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Cisco. Οι πωλήσεις την χρονική περίοδο που έληξε στις 28 Απριλίου, σημείωσαν αύξηση 21%, φθάνοντας στα 8,87 δισ. δολάρια. Τα κέρδη και τα έσοδα, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το τρίτο τρίμηνο οι παραγγελίες από τις αναδυόμενες αγορές αναρριχήθηκαν 40%, ενώ οι εμπορικές παραγγελίες που περιλαμβάνουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σημείωσαν άνοδο 20%, σύμφωνα με τη Cisco. Και οι δύο υπερέβησαν την άνοδο 14% που σημείωσε στην παγκόσμια αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα