ΕΧΑΕ: Στις 11/5 η αποκοπή του μερίσματος

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 18:27

Την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Μαΐου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, θα αποκοπεί το δικαίωμα του μερίσματος της ΕΧΑΕ για τη χρήση 2006, ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή, όπως αποφάσισε σήμερα η έκτη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η καταβολή του θα αρχίσει τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2007 από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η συζήτηση των θεμάτων 8, 9 και 10 της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούν στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά €0,50/μετοχή και στην αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού, καθώς και την έγκριση του προγράμματος διάθεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου (stock option plan) αναβλήθηκε λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας.

Kαπράλος: Εξαιρετική χρονιά το 2006

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κύριος Σπύρος Καπράλος, «το 2006 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων καθώς ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ενισχύθηκε κατά 60%, τα λειτουργικά έξοδα περιορίστηκαν κατά 3%, με συνέπεια η καθαρή κερδοφορία να ανέλθει στα €58,1 εκ., ενισχυμένη κατά 114%.»

Ο κύριος Καπράλος ανέφερε ότι η διοίκηση της ΕΧΑΕ παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στην Ελληνική αγορά και στην δημιουργία αξίας για τους μετόχους της εταιρείας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καπράλος ανέφερε ότι «η βελτίωση και ισχυροποίηση της θέσης του Ομίλου αναμένεται με την υλοποίηση δράσεων σε δύο τομείς, αυτόν της εξέλιξης σε σύγχρονο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο με σταθερή και υγιή παραγωγή εσόδων, και αυτόν της αυτόνομης εξέλιξης και του ηγετικού στρατηγικού ρόλου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα