UniCredit: Σκέψεις για εξαγορά της Capitalia, στα ύψη τα κέρδη

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 10:36

ΣΚΕΨΕΙΣ να κάνει προσφορά για την εξαγορά της Capitalia SpA, κάνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, UniCredit SpA, καθώς εμφάνισε μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν αύξηση των κερδών της το τρίμηνο κατά 29%.

«Η UniCredit εξετάζει κάθε περίπτωση που μπορεί να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της και επίσης η Capitalia ενδέχεται να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά», ανακοίνωσε σήμερα προς το ιταλικό χρηματιστήριο η τράπεζα, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για εξαγορές».

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Alessandro Profumo, σκέφτεται εξαγορές, καθώς η δανείστρια ολοκληρώνει την αναδιάρθρωσή της μετά την εξαγορά ύψους 21 δισ. δολ. της γερμανικής HVB Group, στη μεγαλύτερη συγχώνευση τράπεζας εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Στις πρόσφατες φήμες η UniCredit συνδέθηκε με την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, Capitalia και της γαλλικής Societe Generale SA.

Οι ιταλικές τράπεζες που χρεώνουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη, πραγματοποίησαν πέρυσι εξαγορές ρεκόρ ύψους 85 δισ. δολ., καθώς ξένες εταιρείες εισήλθαν στην αγορά και ντόπιες τράπεζες συγχωνεύτηκαν για να μειώσουν το κόστος τους.

Η Capitalia, η μεγαλύτερη τράπεζα στόχος για εξαγορά στην Ιταλία, δεν έχει σχέδια συγχώνευσης με άλλες τράπεζες στην παρούσα φάση», ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα. Ο πρόεδρος της Capitalia, Cesare Geronzi στις 19 Απριλίου αρνήθηκε ότι η τράπεζα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την UniCredit.

Τα καθαρά κέρδη της UniCredit σημείωσαν άνοδο φθάνοντας στο 1,78 δισ. ευρώ (2,41 δισ. δολ.) το τρίμηνο, από 1,38 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 1,54 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα