«Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν πάρα πολλά χρήματα στα ελληνικά λιμάνια»

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 20:19

Η επιθυμία για συνεργασία στα ελληνικά λιμάνια και το ενδιαφέρον για τη διαχείριση σταθμών εμπορευματοκιβωτίων εκφράστηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο, υπό την υπουργό Εξωτερικών, από τον πρόεδρο της COSCO, ο οποίος ηγείται του τέταρτου ναυτιλιακού ομίλου στον κόσμο και διαχειρίζεται γύρω στα 600 πλοία, από τα οποία τα 140 είναι ιδιοκτησίας COSCO. «Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν πάρα πολλά χρήματα», είπε, και τόνισε ότι «αναμένει να γίνει η Ελλάδα σημαντικός εταίρος».

Στη συνάντηση, η κινεζική πλευρά η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης πήρε τη διαβεβαίωση από την ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία μετείχαν ο ΓΓ του ΥΕΝ Γ. Βλάχος και ο πρόεδρος του ΟΛΘ Λ Καναβούρας, ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα πραγματοποιηθεί διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Είμαστε οι καλύτεροι πελάτες στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Τα ελληνικά πλοία μεταφέρουν το 50% της ενέργειας και ξηρού φορτίου από και προς την Κίνα. Επίσης, ναυπηγούμε 187 πλοία στα κινεζικά ναυπηγεία. Θέλουν να προχωρήσουν τη συνεργασία με επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα, την οποία βλέπουν ως πύλη για την ευρύτερη περιοχή. Αυτό το μήνυμα μου μετέφεραν τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε η κα Μπακογιάννη ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα