Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-κυβέρνησης πυροδότησαν οι δηλώσεις Αλμούνια

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 21:38

«Τα ψέματα της κυβέρνησης Καραμανλή καταρρέουν καθημερινά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος σε δηλώσεις του ευρωπαίου επιτροπου Χοακίν Αλμούνια στον "Σκάϊ" http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/10/1332291.htm .

Οπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, ο κ. Αλμούνια συνδέει τη μείωση του ελλείμματος και την έξοδο από την επιτήρηση με κρυφές συμφωνίες για το ασφαλιστικό σύστημα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μην έχοντας κανένα πραγματικό επιχείρημα, ακολούθησαν από την πρώτη στιγμή το δρόμο της κινδυνολογίας και της παραπληροφόρησης. Στην αρχή αμφισβήτησαν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με τα ελλείμματα και τα χρέη που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν. Στη συνέχεια αμφισβήτησαν τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιβεβαίωναν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αργότερα κινδυνολογούσαν σχετικά με την ανάπτυξη και την ανεργία. Κατόπιν υποστήριζαν ότι δεν θα επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Σήμερα, με τις δηλώσεις τους, για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου».

Ανταπαντώντας ο κ. Ευθυμίου, τόνισε: «Αντί για τις πολλές λέξεις της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομίας που δεν λένε τίποτα για την "ταμπακέρα", ζητείται μία και μόνη απάντηση: ποιες υποχρεώσεις ανέλαβε και ποιες συμφωνίες έκανε ο κ. Καραμανλής για το Ασφαλιστικό, που τις γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά όχι ο ελληνικός λαός;»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα