Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 08:11

* ΕΞΠΡΕΣ: «Απαγορευτικό» Αλμούνια σε προεκλογικές παροχές. Προσοχή στις παρενέργειες του εκλογικού κύκλου σε έσοδα και δαπάνες, εφιστά ο επίτροπος.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τελεσίγραφο Χ. Αλμούνια. Ζητά αυστηρή δημοσιονομική πολιτική για τη μείωση ελλειμμάτων και χρέους.Λύστε το ασφαλιστικό έως το 2010.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Ο Επίτροπος «προσγειώνει» ανωμάλως (πάλι) την Αθήνα. Το διαρθρωτικό έλλειμμα επιτάσσει τη συνέχιση της επιτήρησης, λέει ο κ. Αλμούνια.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φόβοι για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «βλέπει» κινδύνους πληθωρισμού.»

Αλμούνια

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «εκφράζοντας ανησυχία για πιθανές παρενέργειες από τον «εκλογικό κύκλο» στις δαπάνες και τα έσοδα, ο επίτροπος Χ. Αλμούνια κάλεσε χθες τα πολιτικά κόμματα όχι μόνο να μη διολισθήσουν σε παροχολογία, αλλά «να επιδείξουν πολιτική βούληση για περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση και να προετοιμάσουν- με τα προγράμματά τους- την κοινή γνώμη για τις προκλήσεις του μέλλοντος.»

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ προσθέτει ότι «την ίδια στιγμή που η ΕΕ εισηγείτο και επισήμως -πλέον- προς το eco/fin να θέσει την Ελλάδα εκτός επιτήρησης, ο Επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια προσγείωνε απότομα την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για υψηλό διαρθρωτικό έλλειμμα, το οποίο επιβάλλει τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και μετά την επιτήρηση.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα