Casio: Η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών σε 32 χρόνια

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 08:42

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, τις μεγαλύτερες σε 32 χρόνια, σημείωσαν οι μετοχές της Casio Computer Co., καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε χαμηλότερα του στόχου της κέρδη και είπε ότι θα επεκταθεί στην υπερπλήρη αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 16%, φθάνοντας στα 2.035 γιέν η μία, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μειώνοντας κατά περίπου 907 εκατ. δολ. τη χρηματιστηριακής της αξία.

Το σχέδιο της Casio να επεκτείνει διεθνώς το σκέλος τηλεπικοινωνιών, έρχεται μετά την αποτυχία της Benq Corp. να τονώσει το σκέλος κινητών που αγόρασε από την Siemens AG, οδηγώντας σε ζημίες ρεκόρ το 2006. Χθες η Casio ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των δικών της εκτιμήσεων κατά 9%, αναγκάζοντας την JPMorgan Securities Japan Co. να κατατάξει τις μετοχές της στη βαθμίδα του «neutral».

Η εταιρεία θα αρχίσει να αναπτύσσει κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι μετοχές της εταιρείας όδευαν προς τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάρτιο του 1975.

Η Nokia Oyj, η Motorola Inc., η Samsung Electronics Inc., και η Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ήλεγχαν το 68% του μεριδίου αγοράς το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Strategy Analytics Ltd.

Η Benq, η μεγαλύτερη εταιρεία επώνυμων ηλεκτρονικών αγαθών της Ταϊβάν, ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου ότι οι καθαρές της ζημίες το τέταρτο τρίμηνο διευρύνθηκαν στα 7,9 δισ. δολ. Ταϊβάν (237 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 6 δισ. δολ. Ταϊβάν, πριν από ένα χρόνο, μετά την αποτυχία της να αυξήσει τα κέρδη της μέσω της εξαγοράς σκέλους της Siemens. Η Benq, εκκαθαρίζει το σκέλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα