Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 10:06
UPD:10:07

Fortius Finance: «Μπορεί η χθεσινή ανοδική κίνηση του ΓΔ κόντρα στις απώλειες των ξένων δεικτών να ικανοποίησε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, όπως άλλωστε και η σημαντική αύξηση του καθαρού τζίρου πάνω από το επίπεδο των €400 εκ., αλλά ο ΓΔ και το ΧΑ γενικότερα θα πρέπει να αποδείξουν και στις επόμενες συνεδριάσεις ότι αυτή η κίνηση δεν ήταν τυχαία ή συγκυριακή (λόγω Eurobank).

»Ιδιαίτερα περιορισμένες είναι κατά τη γνώμη μας οι πιθανότητες να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη σημερινή συνεδρίαση, αφενός λόγω των σημαντικών απωλειών των ξένων δεικτών (Wall Street και Τόκιο σήμερα το πρωί) και αφετέρου λόγω της αυξημένης επιφυλακτικότητας των επενδυτών (παραδοσιακά αρνητικός Μάιος, σημαντική άνοδος των ξένων δεικτών χωρίς ουσιαστική διόρθωση). Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΓΔ κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, οι στηρίξεις εντοπίζονται στις 4.730 και 4.710 μονάδες. Στο εξωτερικό, το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (15:30) ιδίως μετά τα απογοητευτικά στοιχεία των λιανέμπορων».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε κέρδη χτες ακολουθώντας προσωπική πορεία, αποτέλεσμα της καλής πορείας μετοχών όπως η ΕΥΡΩΒ, η ΚΟΣΜΟ, η ΔΕΗ και η ΕΛΤΕΧ. Για σήμερα αναμένουμε έντονες πιέσεις και ρευστοποιήσεις για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση στις επιλογές που θα γίνουν».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα