RWE: Πληροφορίες για εξαγορά από την EDF, στα ύψη οι μετοχές

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 11:35

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της RWE AG μετά την είδηση στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμός SWR ότι η Electricite de France SA σχεδιάζει να αγοράσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας, η οποία έχει μια χρηματιστηριακή αξία 45,4 δισ. ευρώ (61,2 δισ. δολ.).

Οι εκπρόσωποι της Electricite de France έχουν ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης για να συζητήσουν το θέμα, μετέδωσε το SWR. Η γαλλική εταιρεία προσφέρθηκε να πουλήσει το μερίδιό της στην Energie Baden- Wuerttemberg AG για να αποφύγει εμπόδια σε θέματα αντιτράστ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Η εκπρόσωπος της RWE, Julia Scharlemann, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα από τηλεφώνου.

«Η EDF αρνείται οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των εκπροσώπων της και των γερμανικών αρχών στο θέμα της RWE», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας, Francois Molho, μιλώντας στο τηλέφωνο από το Παρίσι. Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η EDF είναι κρατική επιχείρηση.

Οι μετοχές της RWE σημείωσαν άνοδο 3,22 ευρώ, ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 81,18 ευρώ η μία στις 9:22 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Οι μετοχές της EDF σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 64,69 ευρώ στο Παρίσι μετά την αρχική τους υποχώρηση έως 1,2%.

Ο Dirk Ommeln, εκπρόσωπος της EnBW, επίσης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα