Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο στο Λονδίνο

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 12:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή αργού πετρελαίου καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι προμήθειες βενζίνης στις ΗΠΑ θα περιοριστούν μετά τα πρόσφατα προβλήματα παραγωγής στην Αφρική.

Η βενζίνη αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα ημερών, μετά τα προβλήματα σε εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων και της Exxon Mobil Corp. Η ιταλική Eni SpA περιόρισε τις φορτώσεις από τον σταθμό Brass στη Νιγηρία κατά το ήμισυ αυτήν την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις ενόπλων. Η Total SA έκλεισε πετρελαιοπηγή της στη Δημοκρατία του Κονγκό μετά από πυρκαγιά.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 31 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 62,12 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:20 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκε στα 62,08 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 60 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 66,39 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures του Λονδίνου και διαπραγματεύθηκε στα 66,35 δολ. το βαρέλι στις 9:20 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα