Ανοδικά κινείται ο χρυσός στο Λονδίνο

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 13:48

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο, καθώς μερίδα επενδυτών έκρινε ότι οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου, που έκλεισαν χθες στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, δεν αντικατοπτρίζουν πλέον τις προσδοκίες για τρίτη συνεχόμενη ετήσια μείωση των προμηθειών. Πτωτικά κινήθηκε το ασήμι.

Χθες ο χρυσός έκλεισε στα 665,65 δολ. η ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Απριλίου. Επίσης χθες η εταιρεία ερευνών GFMS Ltd. με έδρα το Λονδίνο, είπε ότι η παγκόσμιες προμήθειες από τα ορυχεία, τις κεντρικές τράπεζες και τις μάντρες διάλυσης, θα υποχωρήσουν για τρίτο έτος. Η ζήτηση από τους χρυσοχόους ανακάμπτει και κάποιοι επενδυτές αγοράζουν το μέταλλο σε δολάρια, ως εξασφάλιση έναντι της περαιτέρω υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 2,38 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 668,03 δολ. η ουγγιά στις 10:41 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Οι τιμές του υποχώρησαν 3% αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τις 2 Μαρτίου. Το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει φέτος άνοδο 4,9%, αυξάνοντας την περυσινή άνοδο του 23%.

Απώλειες 2 σεντς σημείωσε το ασήμι, φθάνοντας στα 13,015 δολ. η ουγγιά, οδεύοντας να κλείσει τέταρτη εβδομάδα με απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα