Alstom: Διπλάσια κέρδη στο σύνολο της χρήσης

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 10:36

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε στο σύνολο της χρήσης η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τρένων στον κόσμο, Alstom SA, καθώς οι πελάτες της δαπάνησαν περισσότερο στα δίκτυα μεταφοράς και σε τουρμπίνες ηλεκτρικής ενεργείας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 448 εκατ. ευρώ (607 εκατ. δολ.) τους 12 μήνες έως και τον Μάρτιο από 178 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα 14,2 δισ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 445 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις της σε 13,9 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι εμφανίζει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη οικονομική χρήση μετά από τέσσερα έτη ζημιών. Οι εργασίες της αυξήθηκαν από τότε που ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Patrick Kron, οδήγησε την εταιρεία σε ανάκαμψη μετά το 2003 όταν πλησίασε στην χρεοκοπία, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία και μειώνοντας θέσεις εργασίας. Οι πελάτες στην Κίνα άλλαξαν τους συρμούς με πιο γρήγορα και άνετα τρένα, ενώ η Alstom συνεργάστηκε παράλληλα με ρωσική εταιρεία για την ανάπτυξη ατομικών μονάδων.

Οι μετοχές της Alstom, της οποίας τα τρένα κινούνται στους υπόγειους της Ν. Υόρκης και της Σιγκαπούρης, σημείωσαν άνοδο 37% το τελευταίο εξάμηνο, υπερβαίνοντας την άνοδο 8,2% των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης που απαρτίζουν τον Dow Jones Stoxx 600 Index, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 15,8 δισ. ευρώ, από 273 εκατ. ευρώ που είχε τον Μάρτιο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα