Νέοι δείκτες στο ΧΑΑ

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2001 20:52
UPD:20:53

Στη δημιουργία νέων χρηματιστηριακών δεικτών αλλά και στην αναδιάρθρωση των υφισταμένων προχώρησε η διοίκηση του Χρηματιστηρίου με στόχο την πιστή απεικόνιση της πορείας των μετοχών ανά κλάδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δ.σ. του ΧΑΑ από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου αυξάνονται σε 16 οι κλαδικοί δείκτες εκ των οποίων οι 10 είναι καινούργιοι και αφορούν τους κλάδους των Βασικών Μετάλλων, Είδη-Λύσεων Πληροφορικής, Εκδόσεων & Εκτυπώσεων, Κλωστοϋφαντουργιών, Λιανικού Εμπορίου, Μη Μεταλλικών Ορυκτών & Τσιμέντων, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Τροφίμων & Ποτών, Χονδρικού Εμπορίου.

Αναβαθμίζεται ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς, εξασφαλίζοντας με τη συμμετοχή 40 εταιριών την αντιπροσωπευτικότερη απεικόνιση της πορείας των τιμών στην αγορά αυτή.

Δημιουργείται Total Return Δείκτης, τόσο για την Κύρια όσο και για την Παράλληλη Αγορά, ο οποίος λαμβάνει υπόψη, εκτός από την απόδοση των τιμών των μετοχών και τα μερίσματα που διατίθενται από τις εταιρίες. Διαμορφώνεται έτσι ένα εργαλείο στα χέρια των επενδυτών για την ορθή σύγκριση των επενδύσεων στο Χρηματιστήριο σε σχέση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές μορφές επενδύσεων. Αναβαθμίζεται ο βιομηχανικός δείκτης με τη συμμετοχή 47 εταιριών που εκπροσωπούν 15 διαφορετικούς κλάδους παραγωγικής δραστηριότητας.

Ολοι οι νέοι κλαδικοί δείκτες θα έχουν ημερομηνία βάσης την 1/3/01 και τιμή εκκίνησης 1000 μονάδες, ενώ όλοι οι υφιστάμενοι δείκτες θα συνεχίσουν με τις ίδιες τιμές που θα κλείσουν την Παρασκευή 2/3/01.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα