«Ακρόπολις»: Απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 12:14
UPD:12:18

«Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είναι η αρμόδια αρχή για την παρακολούθηση της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το έργο αυτό

ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι βασικοί μέτοχοι της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ αναφερόμενη στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/11/1332850.htm .

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «όλες οι συναλλαγές ομολόγων που έγιναν από την “Ακρόπολις” διεκπεραιώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ενεργεί ως θεματοφύλακας των Ταμείων».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «κατά τη χρονική περίοδο 2002 – Μάιος 2004, λειτουργούσε στην Τράπεζα της Ελλάδος η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, η οποία ουδέν μεμπτό είχε διαπιστώσει στις συναλλαγές της “Ακρόπολις”».

Η Ακρόπολις θεωρεί ότι ο ισχυρισμός της όσον αφορά τον αριθμό των συναλλαγών κατά την περίοδο 2002-2005, ανταποκρίνεται στην

πραγματικότητα, «δεδομένου ότι η “Aκρόπολις” πραγματοποίησε 11

ημερήσιες συναλλαγές με πέντε Ταμεία. Ο ορθός συνεπώς προσδιορισμός του αριθμού των συναλλαγών δεν προσδιορίζεται από τον αριθμό των ομολόγων της κάθε συναλλαγής αλλά από την ημερήσια συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε ασχέτως αριθμού ομολόγων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα