Siemens: Ποινή φυλάκισης σε δύο πρώην στελέχη για δωροδοκία

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 13:35

Ποινές φυλάκισης με αναστολή, επέβαλε σήμερα γερμανικό δικαστήριο σε δύο πρώην στελέχη της Siemens AG, που είχαν δωροδοκήσει στελέχη της ιταλικής Enel SpA για το κλείσιμο συμβολαίων που αφορούσαν στην κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας στην Ιταλία.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του τμήματος ηλεκτρικών σταθμών της Siemens καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και ένας πρώην μηχανικός σε εννέα μήνες με αναστολή, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η εταιρεία Siemens καταδικάσθηκε επίσης να καταβάλει 38 εκατ. ευρώ στο κράτος.

Η Siemens αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της πως θα ασκήσει έφεση στην ποινή που της επιβλήθηκε, εκτιμώντας πως "δεν υφίσταντο οι νομικές και υλικές συνθήκες" για να επιβληθεί.

Οι δύο καταδικασθέντες κατέβαλαν από το 1999 ως το 2002 περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ σε δωροδοκίες σε διευθυντικά στελέχη της Enel. Αυτό έπεισε τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο να κατακυρώσει στη Siemens συμβόλαια ύψους περίπου 450 εκατ. ευρώ σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι παρά ένα από τα πολυάριθμα σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττουν τη Siemens. Το σημαντικότερο αφορά τη διακίνηση κάτω από το τραπέζι ενός ποσού 400 εκατ. ευρώ που είχε χρησιμεύσει για να κατακυρωθούν στη γερμανική εταιρεία συμβόλαια σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα