Σημαντική αύξηση των κρατήσεων - Πιο δυναμικά η τουριστική σεζόν

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 17:06
UPD:17:09

Αισιόδοξα μηνύματα καταφθάνουν στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης από τις κύριες αγορές του εξωτερικού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η τουριστική περίοδος άρχισε δυναμικά, υπογράμμισε, αναφέροντας επί παραδείγματι ότι από τη Μεγάλη Βρετανία αναμένονται 3,1 εκατ. τουρίστες, αυξημένοι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, η Γερμανία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 5% φέτος, η Γαλλία 10%, η Ρωσία θα δώσει μόνο στη Βόρεια Ελλάδα 200.000 τουρίστες, με την ποσοστιαία μεταβολή να φτάνει το 40%.

Πέντε νέα γραφεία του ΕΟΤ θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, σε Βαρσοβία, Νέο Δελχί, Βελιγράδι, Σόφια και Ντουμπάι. Το γραφείο του ΕΟΤ στην Κύπρο ανοίγει εντός δεκαημέρου. Νέα περίπτερα πληροφόρησης του ΕΟΤ θα στηθούν, στα μέσα Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, αυτά θα λειτουργήσουν σε Πάρο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έλεγχοι που διεξάγονται από τον ΕΟΤ για την εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα. Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ανακοίνωσε ότι 5.541 έλεγχοι διενεργήθηκαν και 800 ξενοδοχεία στερούνται πιστοποιητικών πυρασφάλειας. Μάλιστα προειδοποίησε ότι αν σε 2,5 εβδομάδες δεν συμμορφωθούν με τους κανονισμούς πυρασφάλειας, θα κλείσουν.

Με σημερινή εγκύκλιο, περνάει στον ΕΟΤ η δικαιοδοσία ελέγχου (χορήγησης δικαιολογητικών) για τις πισίνες, αλλά και αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πληρότητες το Μάρτιο

Μέση αύξηση της πληρότητας των ξενοδοχείων της Αττικής κατά 9,1% παρατηρήθηκε τον Μάρτιο του 2007 σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ).

Η μεγαλύτερη αύξηση πληρότητας παρατηρήθηκε στα ξενοδοχεία 4 αστέρων, σε ποσοστό 12,3%.

Στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2007 αφίχθησαν στην Αθήνα αεροπορικώς 407.209 άτομα (έναντι 341.293 του αντίστοιχου τριμήνου του 2006), εκ των οποίων το 15% προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 12% από την Γερμανία, το 10% από τις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα