Οι αλλαγές στη σύνθεση του δείκτη FTSE Med 100

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 17:25

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου του Αξιών Τελ Αβίβ, η τακτική εξαμηνιαία συνεδρίαση της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE–Med 100.

Κατά την τρέχουσα αναθεώρηση της σύνθεσης του Δείκτη και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες, μια εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.» από το Χρηματιστήριο Αθηνών εισέρχεται στον Δείκτη σε αντικατάσταση μιας εταιρείας «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» από το Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη.

Οι αλλαγές στην σύνθεση του Δείκτη θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των συναλλαγών της συνεδρίασης της Παρασκευής 18 Μαΐου 2007.

Με βάση την νέα σύνθεση του Δείκτη σημειώνεται ότι περιέχονται σε αυτόν 51 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, 44 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο του Τελ – Αβίβ και 5 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Κύπρου.

Ο Δείκτης FTSE Med 100 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 19/06/2003, αποτελείται από τις μετοχές 100 εταιρειών που είναι εισηγμένες σε τρία Χρηματιστήρια (Τελ-Αβίβ, Αθηνών και Κύπρου), ορισμένες εκ των οποίων είναι επίσης εισηγμένες σε Χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε άλλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα